Din kundvagn
Filtrera

Pris

Färg

Antracit
Beige
Blå
Brons
Brun
Champange
Greige
Grå
Grön
Gul
Guld
Lila
Ljusgrå
Orange
Rosa
Röd
Svart
Turkos
Vit

Passar till

Betonggolv
Entré
Hall
Hemmagym
Kontor
Källare
Sovrum
Trapp
Vardagsrum

Utseende

Fluffig
Kort lugg
Lång lugg
Mönstrad
Naturlook

Egenskaper

Ej godkänd för golvvärme
Godkänd för golvvärme
Lyxig
Mjuk
Skumgummibaksida
Slitstark

Tjocklek

Material

Ullmatta

Utomhusbruk

Uterum
Inglasat uterum

Kampanjvara

Heltäckningsmatta

Stort urval av heltäckningsmattor. Heltäckningsmattan är fantastisk med sina ljuddämpande och isolerande egenskaper. Du bestämmer själv storlek utefter helt egna mått. Mjuka, fluffiga, slitstarka och nålfilt. Vi har allt!

Vill du få en kant på din matta? Kolla då på våra måttbeställda mattor.

Det finns tyvärr inga produkter med din valda filtrering.

Heltäckningsmattan för alla dina projekt

Vi har heltäckningsmattan för alla dina projekt. Med ett stort utbud och gott om information är det enkelt att hitta rätt heltäckningsmatta för just ditt projekt. Behöver du hjälp att välja matta? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig vidare.

I följande sektion kan du fördjupa dina kunskaper om heltäckningsmattor. Är du istället intresserad av en måttbeställd matta, hittar du den här.

Vad är en heltäckningsmatta?

Vi har kommit en bra bit på vägen från 70-talets första heltäckningsmattor och de problem som var associerade med dessa. Tack vare ny teknik och nya material har heltäckningsmattan förändrats mycket under de senaste 50 åren. Genom att sy in olika material i mattorna har man helt fått bukt med problematiken statisk elektricitet. Vidare är heltäckningsmattorna idag tillverkade i material som gör att de blir mycket enklare att underhålla och hålla rena.

Du hittar tre olika typer av heltäckningsmattor i vårt sortiment.

 1. Tuftade heltäckningsmattor med skuren lugg
 2. Tuftade heltäckningsmattor med öglad lugg
 3. Nålfiltsmattor

Tuftade heltäckningsmattor


En tuftad matta tillverkas i en maskin som trär in en rad med nålar genom mattans skelett, även kallad varp. Nålarna som förs in i varpen bildar öglor av tråd som sedan fästs genom att man stryker på ett bindemedel. Sedan lägger man på en baksida på mattan som till exempel kan bestå av latexskum eller någon form av textil, man kan också använda filt eller liknande material till baksidan.

De tuftade mattorna finns i tre olika utföranden. Antingen har mattan en öglad- eller skuren lugg eller så har den en kombination av dessa två.

Man kan variera mattans utseende och form genom att välja olika höjder på dessa öglor och på så sätt skapa olika mönster. Dessutom kan man skapa olika textiltryck på en tuftad matta.

Dessa typer av tuftade mattor finns

 • Öglad lugg
 • Skuren lugg
 • En kombination av skuren och öglad lugg

Nålfiltsmattor


Nålfiltsmattan är uppbyggd av ett antal olika skikt av kardade fibrer. Man låter nålar arbeta sig igenom dessa skikt för att foga samman dem. På det här sättet byggs ett slitstarkt material, likt filttyg upp och som passar utmärkt att ha på ytor som utsätts för hårt slitage. Nålfilten passar fint för kontorsgolv, trappor och så vidare.

Nålfiltsmattan kommer både i utförandet med belagd baksida, men också utan och användningsområdet för nålfilten kan således variera stort. Man kan se en nålfiltsmatta i källaren, en nålfiltsmatta som trappstegsmatta och man kan till och med använda nålfiltsmatta till bilen.

Slitstarka egenskaper

Det gemensamma för dessa användningsområden är att man kan dra nytta av materialets slitstarka egenskaper. Valmöjligheten att lägga på tryck finns för nålfiltsmattor.

Användningsområden för nålfiltsmattan

 • Nålfiltsmatta i källaren
 • Nålfiltsmatta som trappstegsmatta
 • Nålfiltsmatta till bil
 • Nålfiltsmatta till båt
 • Högtalarbyggen
 • Slitstarkt underlag till hobbyrummet
 • Nålfiltsmatta till altan
 • Nålfiltsmatta till balkong

Det finns även vävda heltäckningsmattor


Även om det inte är lika vanligt förekommande så finns även vävda heltäckningsmattor. De vävda heltäckningsmattorna är bland annat populära i Skottland där man brukar montera dem med en spiklist. Vävda heltäckningsmattor är dock inget som vi lagerför i vårt utbud av heltäckningsmattor.

Det finns fyra olika typer av mattor när det kommer till vävda heltäckningsmattor. Dessa är:

 1. Axminster
 2. Velvet
 3. Wilton
 4. Flatvävt

Skillnaden på dessa olika typer är huruvida de går att väva mönstrat eller ej, samt det sätt som mattans luggarn binds på. Baksidan på dessa mattor brukar antingen vara av bomull, jute eller polypropen. Vad gäller slitgarnet på mattan så brukar det bestå av en blandning av ull och polyamid eller så kan det vara 100 procent ull eller syntetgarn.

Skillnader mellan typer av vävda heltäckningsmattor

 • Om de är vävda mönstrat eller inte
 • Hur luggarnet binds

Velour och bouclé

Vävda mattor finns antingen i utförandet med skuren lugg och kallas då för velour eller med öglad lugg och då heter det bouclé.

Var brukar folk lägga heltäckningsmattor?

Heltäckningsmattan är på uppgång i popularitet igen. Den ombonade och mysiga känslan som en heltäckningsmatta skapar och dess slitstarka men samtidigt ljudabsorberande egenskaper är bara några av fördelarna med att lägga in den i sitt hem eller kanske på ett kontor.

På grund av heltäckningsmattans många goda egenskaper väljer folk att lägga in den på flertalet ställen och i flera olika rum.

Fördelar med heltäckningsmatta

 • Ljudabsorberande
 • Isolerande
 • Skyddar golvet mot slitage

Heltäckningsmatta källare


Det är viktigt att man tänker på det underlag som mattan kommer att ligga på. Ska du lägga heltäckningsmatta i källare på ett betonggolv så ska du välja en baksida till heltäckningsmattan som andas. Vi rekommenderar dessa tre typer av baksidor som samtliga har gemensamt deras goda andningsförmåga:

 1. Filtbaksida
 2. Actionback
 3. Fusionback-baksida

Om du har problem med fukt på väggar och golv i din källare avråder vi dig dock från att lägga in en heltäckningsmatta överhuvudtaget. Du ska heller inte lägga in en heltäckningsmatta med gummibaksida i källaren då den har mycket sämre andningsförmåga.

Baksidor på heltäckningsmatta till källare

Kolla efter en matta med någon av följande baksidor

 1. Filtbaksida
 2. Actionback
 3. Fusionback-baksida

Heltäckningsmatta sovrum


Sovrummet är en given plats för att lägga in en heltäckningsmatta på. Alla kan vi väl känna igen oss i den rysliga känslan av att sätta ner sina fötter på ett iskallt golv efter en varm och skön natts sömn? En heltäckningsmatta i sovrummet löser detta problem.

Heltäckningsmattans ljuddämpande egenskaper är perfekt till sovrummet

Det finns flertalet fördelar med att välja en heltäckningsmatta till sitt sovrum. Mattan ger rummet ett ombonat intryck samtidigt som att den har goda ljuddämpande egenskaper - vilket är perfekt i ett rum där du ska sova.

Matta i sovrum

En matta i ett sovrum tycker vi ska vara varm, mjuk och fluffig. Det ska kännas mysigt att sätta ner fötterna på mattan i sovrummet när du kliver upp ur din varma säng på morgonen.

En optimal matta i ditt sovrum ska även bidra till att sovkvaliteten förhöjs. Vad vi menar med detta är att du exempelvis bör välja en matta till sovrummet i någon trevlig nyans som harmoniserar med den övriga inredningen i rummet och skapar en lugn plats som känns naturlig för avkoppling.

Man kan såklart både ha en matta i sovrummet med lång och kort lugg. Vanligast är dock att man köper en matta med lite längre lugg som känns mjuk och fluffig i sovrummet.

Klicka här för att komma till vår sida för sovrumsmattor.

Våra 3 tips för att välja heltäckningsmatta till sovrummet

 1. Välj en heltäckningsmatta i en behaglig färg
 2. Välj en mjuk heltäckningsmatta
 3. Tänk på övrig inredning i sovrummet

Heltäckningsmatta hall


Om man vill ha en heltäckningsmatta i hall så kan det vara smart att välja en något mer slitstark heltäckningsmatta.

Man kan även göra så att man lägger heltäckningsmatta i hallen för att sedan ha en mindre avtorkningsmatta precis innanför dörren. På så sätt håller man sin heltäckningsmatta i hallen fräsch under en längre tid.

Ett annat tips om du letar heltäckningsmatta till hall kan vara att välja en lite mörkare färg på mattan. Detta är också för att din heltäckningsmatta i hallen ska se fräsch ut så länge som möjligt.

Tips! Välj rätt heltäckningsmatta till hall

 1. Välj en slitstark heltäckningsmatta
 2. Man kan lägga en mindre avtorkningsmatta innanför sin dörr
 3. Välj en lite mörkare kulör på heltäckningsmattan i hallen

Utomhusmatta


Som tidigare nämnts så har heltäckningsmattan även goda isolerande egenskaper som skapar ett varmt och skönt klimat nere på golvet. I många fall kan man till och med sänka temperaturen i rummet om man har en heltäckningsmatta på golvet.

På grund av den trivsamma känslan som mattan bidrar till är det kanske inte heller så konstigt att många väljer en typ av heltäckningsmatta att ha, även som utematta.

Balkongmattor

Om man anstränger sig för att göra sin balkong riktigt mysig så kan det faktiskt bli som att du får ett extra rum. Du förlänger ditt hem och låter det sträcka sig ända ut på balkongen. Ett populärt inslag när det kommer till balkongmattor och altanmattor är konstgräs. Tänk dig känslan av en solvarm gräsmatta under dina fötter och känn hur du sveps tillbaka till sommarens varma dagar. Här kan du läsa mer om våra balkongmattor.

Altanmattor

Utemattor är extra utsatta för väder och vind och samlar oftast på sig mer smuts än vad en innematta gör. Det är också fördelaktigt att välja en altanmatta som har gummiplots på undersidan för att minimera torktiden efter regn och efter att du har tvättat den.

Tänk på de här tre sakerna när du väljer altanmatta:

 1. Mattan ska vara tillverkad i ett väderbeständigt material.
 2. Tänk på mattans dränerande egenskaper
 3. Välj en altanmatta som är enkel att tvätta.

Här kan du läsa mer om våra altanmattor.

Heltäckningsmatta uterum


Att lägga en heltäckningsmatta i sitt uterum suddar ut gränserna mellan vad som är ute och inne på ett härligt sätt. Du kommer långt på vägen genom att välja en skön, isolerande heltäckningsmatta när du ska inreda ditt uterum.

Matta för inglasad altan

Matta för inglasad altan kan se lite olika ut. Antingen väljer man en lite mindre, löst liggande och måttbeställd matta eller så kan man välja en heltäckande matta till den inglasade altanen.

Ett tredje alternativ till matta för inglasad altan är att lägga textilplattor.Textilplattor är enkla att lägga själv och kan byggas ut genom att man köper några extra plattor. Kanske vill du börja med en lite mindre matta för den inglasade altanen för att först prova på. Skulle du sedan vilja ha en större matta är det bara att lägga dit några fler textilplattor.

Heltäckande mattor till uterum

Som vi varit inne på tidigare så är heltäckande mattor till uterum ett bra alternativ för dig som letar efter ett nytt textilgolv till uterummet. Heltäckande mattor kan både köpas som den traditionella heltäckningsmattan men kan också köpas som textilplattor som sedan bildar heltäckande mattor till uterummet. Väljer du textilplattor som heltäckande mattor till ditt uterum kan du även lägga dessa i vackra rutiga mönster genom att vrida textilplattan ett kvarts varv när du lägger den. På detta sätt får du en dovt rutig, heltäckande matta till ditt uterum.

Fler alternativ på golv i inglasat uterum

Det finns såklart ännu fler alternativ att överväga som golv till inglasat uterum. Här kan du exempelvis ha klinker eller om du skulle vilja lägga ett massivt trägolv.

Det är dock viktigt när man ska välja golv i inglasat uterum att ha i åtanke att det blir stora temperaturförändringar i rummet. Detta gör att du måste välja ett golv i ditt inglasade uterum som klarar av detta. Vidare är det också viktigt att du väljer ett golv i ett inglasat uterum som klarar av eventuell fukt. Det gör ett textilgolv som har en baksida som andas eller ett klinkergolv.

Välja rätt uterumsmatta

Hos oss hittar du ett brett utbud om du letar efter en uterumsmatta. Den ombonade känslan och de varmare golven som en uterumsmatta bidrar till gör att ni kan förlänga säsongen som ni spenderar i uterummet.

Här hittar ni alla våra textilplattor som även passar i uterummet.

Är det istället en vanlig, heltäckande eller löst liggande matta ni letar efter, klicka här för att komma till sidan där du kan hitta din uterumsmatta.

2 tips heltäckningsmatta uterum

 1. Välj en traditionell heltäckningsmatta med en baksida som andas
 2. Skapa en heltäckningsmatta av textilplattor

Walk in closet med heltäckningsmatta


Vilken heltäckningsmatta ska ni välja om ni planerar att bygga eller renovera upp en befintlig walk in closet? Vi har några tips på heltäckningsmattor som passar.

 1. Fundera på hur hög trafik samt om du kommer att gå i garderoben med skorna på. Ska du göra det bör du välja en mer slitstark heltäckningsmatta.
 2. Välj färg på heltäckningsmattan till din walk in closet. Ska ni ha skor på i garderoben så bör ni förutom att välja en mer slitstark matta också fundera på en något mörkare heltäckningsmatta. En mörkare heltäckningsmatta i din walk in closet håller sig fräsch under längre tid jämfört med om du köper en vit heltäckningsmatta.
 3. Lång eller kort lugg på heltäckningsmattan i din walk in closet. Det är nästa fråga som du bör ställa dig när du ska köpa heltäckningsmattan. En heltäckningsmatta med lång lugg blir mjuk och fluffig men är också lite svårare att dammsuga och hålla ren jämfört med om heltäckningsmattan har kort lugg. Fundera därför på hur du planerar att använda din walk in closet innan du bestämmer längden på luggen på heltäckningsmattan.

Rätt matta för walk in closet

 1. Välj matta utifrån tänkt slitage
 2. Lång lugg = mjukare men svårare att städa
 3. Kortare lugg = enklare att dammsuga

Vi rekommenderar dessa mattor till en walk in closet

Här är några härligt mjuka heltäckningsmattor som vi rekommenderar om du ska lägga matta i en walk in closet.

Välja färg på heltäckningsmatta

När det kommer till vilken färg på heltäckningsmatta som du ska välja så är det en högst personlig preferens vilken man tar. Genom att exempelvis välja en lite starkare kulör kan man ge rummet en varm känsla.

Vill man istället skapa en upplevelse av minimalism och bygga upp ett mer avskalat intryck så bör man välja en enklare färg såsom en grå heltäckningsmatta. I följande sektion hittar du massvis av heltäckningsmattor i färgerna grå, vit, blå, svart, grön, gul, röd, och rosa.

En grå heltäckningsmatta

Att inreda ett rum med en grå heltäckningmatta skänker ett intressant djup i rummet samtidigt som att den grå kulören är enkel att kombinera med övriga färger på möbler och inredningsdetaljer. Man kan också inreda i grått för att erhålla en minimalistisk känsla i ett rum. Vi erbjuder ett urval av mattor i flera olika grå nyanser för att du ska hitta just den ton av grått som passar dig bäst.

3 populära färger på heltäckningsmattor

 1. Ljusgrå heltäckningsmatta
 2. Beige heltäckningsmatta
 3. Grå heltäckningsmatta

Vit heltäckningsmatta


En vit heltäckningsmatta ger ett luftigt och fräscht intryck. Dock kan det vara lite av en utmaning att hålla sin vita heltäckningsmatta fräsch under en längre tid. Därför kan ett alternativ till en vit heltäckningsmatta vara att välja en ljusare beige matta som ser fräsch ut under längre tid.

Blå heltäckningsmatta


En blå heltäckningsmatta skapar en mjuk och härlig känsla i ditt rum. Blå sägs vara en färg som har en lugnande effekt på oss människor och därför tänker vi att även den blå heltäckningsmattan kan ha det. En blå heltäckningsmatta är relativt enkel att anpassa övrig inredning till, särskilt om du väljer en lite mörkare, blå heltäckningsmatta.

Svart heltäckningsmatta


En svart heltäckningsmatta skapar ett elegant intryck i rummet där den läggs in. Den svarta heltäckningsmattan får gärna kombineras med en i övrigt ljus inredning för att man ska skapa vackra kontraster i sitt rum. Den svarta heltäckningsmattan läggs även med fördel i ett rum med bra ljusinsläpp. Annars riskerar en svart heltäckningsmatta att bidra till ett allt för mörkt och murrigt rum.

Tips för svart heltäckningsmatta

Vi tycker att en svart heltäckningsmatta passar utmärkt i ett rum som har bra ljusinsläpp.

Grön heltäckningsmatta


En grön heltäckningsmatta ger rummet en naturkänsla som är härlig. Det finns flera olika nyanser att välja mellan på en grön heltäckningsmatta och vi tycker väldigt mycket om en ljust grön heltäckningsmatta som skapar en varm känsla i ditt rum. En grön heltäckningsmatta tycker vi även fungerar bra ihop med en inredningsstil med mycket naturmaterial och naturnära färgskalor.

Gul heltäckningsmatta


För att få en varm känsla i sitt rum kan en gul heltäckningsmatta vara något att kika efter. Den gula heltäckningsmattan tycker vi fungerar bra ihop med både den mörkare inredningsstilen såväl som en ljus inredning.

Röd heltäckningsmatta


Med en röd heltäckningsmatta kan du få känslan av röda mattan i ditt hem. En röd heltäckningsmatta skapar ett varmt och elegant intryck.

Tips för röd heltäckningsmatta

Med en röd heltäckningsmatta får du en varm och ombonad stämning i ditt rum. Vi tycker att en röd heltäckningsmatta går väl ihop med en inredning med mycket naturmaterial.

En rosa heltäckningsmatta


Väljer man istället en rosa heltäckningsmatta som går åt det pastellfärgade hållet, skapar man en rofylld atmosfär i exempelvis sovrummet som dessutom ger ett lyxigt intryck. Man kan såklart välja en starkare nyans av rosa för sin heltäckningsmatta och på så sätt bygga upp en varmare och lite mer lekfull stämning i ett rum.

Heltäckningsmatta ull

Även om det inte är så vanligt så går det såklart också att lägga in en heltäckningsmatta i ull i ett rum. En heltäckningsmatta i ull ger en varm naturkänsla i rummet som genast får en mycket mer ombonad känsla.

I vårt sortiment hittar du en riktigt lyxig heltäckningsmatta i ull med en mjuk och skön latexbaksida som skapar ett skönt textilgolv att gå på.

Vi rekommenderar dig dock inte att lägga en heltäckningsmatta i ull i källaren på grund av att mattan innehåller organiskt material. I källaren ska du inte heller lägga en matta med en gummibaksida utan en matta med en baksida som andas. Därför rekommenderar vi dig att avstå från att lägga heltäckningsmatta i ull i källaren eller på annan plats där risken för fukt är stor.

Lägg inte heltäckningsmatta i ull i källaren

Du ska inte lägga heltäckningsmatta i ull i källaren på grund av att mattan innehåller organiskt material.

Du ska även undvika att lägga mattor med en helt tät baksida i källaren eller i andra rum som riskerar att ha fuktproblem. Där ska du ha en matta i ett konstmaterial och med en baksida som andas.

Heltäckningsmatta som textilplattor

Heltäckningsmatta plattor


Heltäckningsmatta i plattor, mattplattor eller textilplattor, kärt barn har många namn. Vad som kännetecknar just dessa mattor är att du bygger ihop din heltäckande matta med många mindre plattor. Ett vanligt mått på dessa mattplattor eller textilplattor är 50x50 cm. Det är mycket enkelt att lägga textilplattor själv.

Klicka här för att komma till vår guide Lägga textilplattor.

Vill du istället förkovra dig och läsa mer om textilplattorna så kan du göra det på vår sida som enbart handlar om textilplattor. Klicka här för att komma till sidan Textilplattor.

Fördelar med mattplattor

En stor fördel om man väljer att köpa mattplattor eller heltäckningsmatta i plattor är att det är mycket enklare att byta ut en del av sin matta ifall olyckan skulle vara framme om det råkar spillas något eller mattan har förstörts på annat sätt. Då behöver man inte byta ut hela sin matta som fallet skulle vara om man hade en solid heltäckningsmatta.

Med mattplattor behöver du bara fiska upp de skadade plattorna från golvet och ersätta dessa med nya. Det blir billigare och det är mycket enklare. Om du ska köpa heltäckningsmatta i plattor, se då till att du köper några mattplattor för mycket så att du har dessa nära till hands ifall du behöver byta en platta i framtiden.

En heltäckningsmatta i plattor är enkel att lägga själv

Det är enkelt att lägga en heltäckningsmatta i plattor. Läs gärna mer om hur du går tillväga i vår guide lägga textilplattor.

Därför ska du ha en heltäckande matta i ditt hem

I följande stycke listar vi några av alla de anledningar som vi tycker talar för att lägga in en heltäckande matta i ditt hem.

 1. Du får ett mjukt och skönt golv att gå på med en heltäckande matta.
 2. Till viss del motverkas drag med den heltäckande mattan och du kommer uppleva golvet som mycket varmare.
 3. Det är riktigt snyggt med en heltäckande matta på golvet!

Ett härligt mjukt textilgolv i sovrummet

Ett textilgolv i sovrummet skapar en mysig och ombonad känsla. Du slipper sätta ner dina fötter på ett kallt golv om mornarna och det blir en mer dämpad akustik i rummet där du ska sova. Det finns alltså många anledningar till att skaffa textilgolv i sovrummet. Du kan både välja mellan måttbeställda mattor och heltäckningsmattor att ha som textilgolv. Vi har samlat alla mattor som passar till sovrummet på en separat sida. Klicka här för att komma till alla våra sovrumsmattor.

Billiga heltäckningsmattor

Vi har en uppsjö av olika mattor. Allt från den billiga heltäckningsmattan till den riktigt lyxiga. Det är viktigt att du väljer rätt kvalitet på din matta för det ändamål som den är avsedd att användas för. Letar du exempelvis efter en trappstegsmatta som utsätts för högt slitage, ska du köpa en tät heltäckningsmatta som klarar av denna belastning, medan du kanske inte behöver en lika slitstark heltäckningsmatta till ditt sovrumsgolv.

För att underlätta ditt köp av heltäckningsmatta listar vi här tre saker som karaktäriserar en billig heltäckningsmatta och som du i vissa fall ska försöka undvika.

Billiga heltäckningsmattor karaktäriseras av:

 1. Mindre slitstarkt luggarn
 2. Oftast tunnare och glesare matta
 3. En dåligt ventilerad baksida som inte andas

Hitta rätt bland billiga heltäckningsmattor

Om du letar efter billiga heltäckningsmattor så har vi några tips för att du ska bli så nöjd som möjligt med ditt köp.

När man söker efter en billig heltäckningsmatta så är det såklart priset som är den främsta anledningen till att man väljer en viss produkt. Men som vi tidigare har varit inne på så är det vissa egenskaper hos den billigare heltäckningsmattan som du då kommer att behöva kompromissa med. Se därför till att du noggrant undersöker om den billiga heltäckningsmattan uppfyller de krav som du har. Med detta menar vi exempelvis att du innan du köper din heltäckningsmatta ska ha funderat på hur pass hårt slitage och hög trafik det kommer att vara i det rummet där mattan ska ligga.

De billiga heltäckningsmattorna som vi har i vårt sortiment räcker i många fall gott och väl för vanligt hemmabruk. Men är det ett golv som har riktigt hög trafik där du ska lägga heltäckningsmatta så kan det ibland vara smart att välja den något mer slitstarka mattan. Den håller längre och du sparar pengar.

Hur man lägger en heltäckningsmatta

Att lägga heltäckningsmatta själv kan till en början tyckas verka svårt. Men det behöver faktiskt inte alls vara så krångligt. Det gäller bara att du är noga och inte skyndar genom de olika stegen när du lägger din matta.

Grundprincipen för att lägga heltäckningsmatta är relativt enkel och man kan dela in den i fem huvudsakliga steg.

 1. Ta bort lister och rengör underlaget som heltäckningsmattan ska ligga på
 2. Tejpa längs alla väggar och trösklar
 3. Lägg heltäckningsmattan på plats
 4. Skär till din heltäckningsmatta
 5. Sätt tillbaka dina lister

Det går snabbt att lägga heltäckningsmatta

Det behöver alltså inte bli ett så långdraget projekt att lägga heltäckningsmatta. På en eller två dagar har du lagt din heltäckningsmattan i rummet, lite beroende på hur snabbt du jobbar. Vi har skrivit en guide för hur du lägger heltäckningsmatta själv. Om du inte vill lägga heltäckningsmatta själv utan vill att en professionell mattläggare ska utföra jobbet så har vi en lista över professionella mattläggare som utför detta arbete. Listan är under uppbyggnad och hittar du inte någon mattläggare i ditt område, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta en hantverkare.

Klicka här för att läsa guiden Lägga heltäckningsmatta.

Klicka här för att komma till sidan för mattläggare.

I 5 enkla steg lägger du heltäckningsmatta

 1. Ta bort lister och rengör underlaget som heltäckningsmattan ska ligga på
 2. Tejpa längs alla väggar och trösklar
 3. Lägg heltäckningsmattan på plats
 4. Skär till din heltäckningsmatta
 5. Sätt tillbaka dina lister

Här hittar du hela guiden för hur du lägger heltäckningsmatta själv.

Ta bort heltäckningsmatta

Om ni precis har flyttat in i en lägenhet eller ett hus där det ligger gamla heltäckningsmattor i sovrummet, kan det kännas fräscht att ta bort dessa och ersätta med en ny heltäckningsmatta. Att ta bort en gammal heltäckningsmatta behöver inte alls vara så komplicerat som man kan tro. Men det är viktigt att ni har koll på några saker innan ni sätter igång att ta bort heltäckningsmattan.

Man brukar säga att fram till tidigt 1980-tal förekom det asbest i olika typer av byggmaterial. Ett av dessa är lim som kunde användas för att limma heltäckningsmattor med. Om du ska ta bort en heltäckningsmatta från 80-talet och tidigare, rekommenderar vi dig alltid att ta kontakt med behörig fackman som får utföra arbetet så att det görs säkert och på rätt sätt. Är du det minsta osäker på om det skulle kunna finnas asbest och mattan ska tas bort, överlåt arbetet åt behörig fackman.

När du ska ta bort heltäckningsmatta

 1. Använd rätt skyddsutrustning
 2. Är du osäker, ta kontakt med fackman

Beställ hem provbitar på heltäckningsmattor


Du kan enkelt beställa hem provbitar av valfria mattor ur vårt sortiment för att i lugn och ro kunna känna efter om det är den rätta mattan för dig och ditt hem. Vi förstår att det kan vara svårt att se på bilder på nätet hur mattan känns - därför erbjuder vi dig gratis provbitar med leverans bara efter några dagar.

Provbitar på heltäckningsmattor

Hos oss beställer du provbitar på heltäckningsmattor gratis - du betalar bara den fasta fraktkostnaden på 50 kronor.

Vi levererar mattor och heltäckningsmattor över hela Sverige


Du hörde rätt.

Oavsett var någonstans i Sverige som du bor är det enkelt att köpa mattor från Köpa Matta. Letar du efter mattor i Uppsala, Stockholm, Jönköping, ja, faktiskt var du än bor i vårt avlånga land så levererar vi dina nya mattor och heltäckningsmattor hem till dig eller ditt närmaste ombud inom några dagar. Snabbt, smidigt och enkelt - precis som en bra köpupplevelse ska vara.

Vad behöver du veta när du ska köpa en heltäckningsmatta?

📏 Hur stor heltäckningsmatta ska jag ha?

Mät noga ut hur stort rummet är innan du beställer din heltäckningsmatta. Glöm inte bort att alltid lägga till 5 cm extra i skärmån runt om mattan. Det kan förekomma en måttavvikelse på +/- 1-5 cm vid kapning av heltäckningsmattor. Dessutom är sällan ett rum helt rakt, det är också en anledning till att du behöver lite extra skärmån när mattan ska läggas in.

👀 Kan jag få se heltäckningsmattan innan jag köper den?

Självklart! Hos oss kan du beställa provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se på en skärm exakt vilken färg som en heltäckningsmatta har. Därför rekommenderar vi att du först beställer hem provbitar av alla de heltäckningsmattor som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem min heltäckningsmatta?

Du får hem din heltäckningsmatta inom 1-3 arbetsdagar från att du lagt din beställning. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser.

📌 Vilken färg kan jag få på min heltäckningsmatta?

Vi har ett stort urval av olika färger på heltäckningsmattor. Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en person som kliver in i ditt rum ska få. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på din heltäckningsmatta.

📌 Kan jag lägga en heltäckningsmatta själv?

Det kan man absolut göra. Att lägga heltäckningsmatta behöver inte alls vara så svårt som man till en början kan tro. Här hittar du vår guide som steg för steg beskriver hur du går tillväga för att lägga heltäckningsmatta själv.

📌 Hur håller jag min heltäckningsmatta ren?

Om olyckan är framme och du råkar få en fläck på din heltäckningsmatta har vi här samlat alla våra bästa tips för hur du utför mattvätt på egen hand där hemma.

Stuvbitar från våra mattor

allt 80% rabatt

När vi kapar mattor får vi massor med små bitar över.
Dessa säljer vi ut till rabatt. Passa på att fynda!

Till stuvbitarna

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån