Matta till uterum » Gratis provbitar
Din kundvagn

Uterum

För att minska det kalla draget från golvet och skapa en härlig och trivsam miljö i ditt uterum så rekommenderar vi dig att rulla ut en matta på golvet. Här har vi samlat alla våra mattor som passar att lägga i uterummet för att du ska kunna skapa den där trevliga och ombonade känslan. En matta till ett uterum behöver båda ha bra dränerande egenskaper men också vara slitstark för att stå emot varierande väder.

Nålfiltsmatta med gummiplots (9 st)

Här hittar du alla våra mattor tillverkade i nålfilt. Nålfilt består av flera lager av kardade fibrer som satts samman och bildar en slitstark matta. För ökade dränerande egenskaper har dessa mattor även försetts med gummiplots eller gumminubbar som de även kallas. Dessa förhöjningar på mattans baksida leder till att luft kan cirkulera in under mattan och den torkar därför snabbare.

Konsten att inreda uterum

När det kommer till ditt uterum så finns det några olika knep för att göra det riktigt mysigt och en plats som man vill vistas på. Våra bästa tips när du ska inreda ett uterum är att jobba med belysning, textilier och grönska.

Uterum inspiration


Växter och textil tycker vi du ska börja med att leta efter när du söker inspiration till ditt uterum. Det blir riktigt mysigt om man gör ordentligt med plats för sina växter. Experimentera genom att ställa plantorna på olika ställen. Bygg på höjden med växter och låt några amplar hänga ner från taket med blommor i.

Som pricken över i:et är att rulla ut en vacker uterumsmatta. Det finns många olika färger och mönster att välja mellan på uterumsmattan. Man kan till och med lägga textilplattor i uterummet som har tak.

3 tips för att inreda uterummet

  1. Jobba med belysning och ljus
  2. Rulla ut en vacker uterumsmatta
  3. Ha många växter

Därför ska du lägga matta i ditt uterum


Matta i uterummet kommer att skapa en ombonad och trevlig känsla på ditt golv. Det är inte alltid som ett uterum är lika väl isolerat som ett boningshus är. Detta gör att det kan bli lite drag nere vid golvet. Genom att lägga in en matta i ditt uterum så kan du till stor del motverka detta. Dessutom suddas gränserna mellan vad som är ute och inne ut på ett härligt sätt med en matta på golvet i uterummet.

Kanske är du till och med sugen på att lägga konstgräs som matta i ditt uterum? Det är bara din fantasi som begränsar dig när du ska välja uterumsmatta.

3 anledningar till matta i uterum

  1. Isolerar mot golvdrag
  2. Ombonad och hemtrevlig känsla
  3. Stora möjligheter till variation

Belysning uterum


När det kommer till belysning i uterum så tycker vi först och främst att du ska inreda ditt uterum utifrån det naturliga ljusinsläppet som finns.

Ta till vara på ljuset som kommer in genom de stora öppna- eller glaspartierna som finns i ditt uterum. Fundera på hur solen rör sig över himlen under dagen och placera din inredning i uterummet utifrån denna vetskap. Ställ favoritsoffan mot söder så att du kan sitta och dricka kaffe och lapa sol hela dagen.

För att kunna vistas i sitt uterum, även när solen har gått ner så behöver du även fundera igenom hur du vill att din elektriska belysning i uterummet ska vara. Det blir väldigt mysigt om du låter några ljusslingor hänga ner från taket. Vårt bästa tips är att jobba med en belysning som ger ett varmt sken och undvika den kalla lysrörsbelysningen.

Belysning i uterum - tänk på dessa 3 saker

  1. Använd dagsljuset optimalt
  2. Möblera så du får ansiktet mot solen
  3. Ljusslingor skapar en mysig stämning

Vad ska du tänka på när du köper en matta till ditt uterum?

📏 Hur stor matta till uterummet ska jag ha?

Mät först noga ut hur stor matta du vill ha i ditt uterum. Du bestämmer själv måtten på din matta till uterummet och vi kapar den utifrån mattans maxbredd.

👀 Kan jag få se mattan innan jag köper den?

Självklart får du göra det! Hos oss kan du beställa obegränsat antal provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se exakt vilken nyans som en matta har på sin data- eller telefonskärm. Därför rekommenderar vi dig alltid att du först beställer hem provbitar av de mattor till uterummet som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem min matta till uterummet?

Du får hem din matta till uterummet inom 1-3 arbetsdagar. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser!

📌 Vilken färg kan jag få på min matta till uterummet?

Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en besökare i ditt uterum ska få när den kliver in där. Vi har ett stort urval av olika färger på mattor till uterummet. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på din matta i uterummet.

📌 Hur ska jag placera min matta under matgruppen i uterummet?

Ta gärna hjälp av vår guide där du får massa tips på hur du ska tänka när du väljer storlek på din matta och hur mattan ska placeras i uterummet under matbordet för att på ett harmoniskt sätt samspela med dina andra möbler.

📌 Hur ska mattan ligga under soffan i uterummet?

I vår storleksguide kan du läsa mer om hur mattan bör samspela med övriga möbler för att skapa en harmonisk enhet i ditt uterum.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån