Kontorsmatta » Gratis provbitar (1-3 dagars leverans)
Din kundvagn
Filtrera

Pris

Varumärke

Färg

Filtrera

Kontorsmatta

Sänk ljudnivån och höj trivseln med en kontorsmatta. Det finns många anledningar till att köpa en trevlig kontorsmatta.

Vad är en kontorsmatta?

När man talar om kontorsmattor kan man egentligen mena flera olika typer av mattor där den gemensamma nämnaren är att de läggs ut i kontorsmiljöer. Det kan både vara en rund matta som har lagts ut under fikabordet som ett golvskydd, men det kan också vara en hallmatta som rullas ut i kontorets långa hall.

Ge din kontorsinredning ett lyft med en heltäckningsmatta


Heltäckande mattor på ett kontor gör det mer ombonat och bidrar till en behaglig akustik i lokalen. Den vanligaste mattan som man kan hitta på ett kontor är kanske den grå heltäckningsmattan och ofta är denna tillverkad av slitstark nålfilt.

Textilplattor - en kontorsmatta i plattor är både praktisk och ljudabsorberande samtidigt som den är estetiskt tilltalande


Ett alternativ till heltäckningsmattan är att lägga en kontorsmatta i plattor som bildar en heltäckande matta.

Liksom heltäckningsmattan, skapar man med textilplattorna en ljuddämpande matta som ger god arbetsro på kontoret. Textilplattorna är smidiga att installera och att hålla rena. Skulle olyckan vara framme så är det mycket enklare att byta ut en platta och ersätta den med en ny istället för att behöva byta hela mattan.

Skapa vackra mönster med textilplattor

Dessutom kan man välja flera olika nyanser av samma kulör för att skapa vackra rutiga mönster i kontorslokalerna.

Kontorsmattor på metervara och på rulle


Kontorsmattan går att köpa på metervara om du föredrar att beställa din nya kontorsmatta på rulle för att kunna skära till den själv på plats.

Det går även bra att få din kontorsmatta skuren direkt efter golvets mått. Du gör själv valet direkt på produktens sida.

Kontorsmattan måttbeställd


Vi tar det ett steg längre. Du kan även få din kontorsmatta måttbeställd som en löst liggande matta för att ha under t.ex. arbetsplatsen eller fikamöblerna.

Alla våra måttbeställda mattor går att få i en rad olika former, kantsydda eller med kantband. Alla mått inom dimensionerna 4x10 meter går att beställa när du köper en måttbeställd matta *.

* Textilplattorna går inte att måttbeställa utan kommer i storleken 50x50 cm.

Heuga 727 Elephant Pebbles Platin Monolithic
Kvinna i soffa jobbar pa dator

Vad behöver du veta när du ska köpa en kontorsmatta?

📏 Hur stor kontorsmatta ska jag ha?

Mät noga ut hur stort rummet är innan du beställer din kontorsmatta. Glöm inte bort att alltid lägga till 5 cm extra i skärmån runt om mattan. Detta för att det kan förekomma en måttavvikelse på +/- 1-5 cm vid kapning av heltäckningsmattor. Dessutom är sällan ett rum helt rakt, det är också en anledning till att du behöver lite extra skärmån när mattan ska läggas in.

Du kan också lägga textilplattor på kontoret. Våra textilplattor kommer i paket om 5 m2 och varje textilplatta är 50x50 cm stor.

👀 Kan jag få se kontorsmattan innan jag köper den?

Självklart! Hos oss kan du beställa obegränsat antal provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se på en skärm exakt vilken färg som en heltäckningsmatta har. Därför rekommenderar vi att du först beställer hem provbitar av alla de kontorsmattor som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem min kontorsmatta?

Du får hem din kontorsmatta inom 1-3 arbetsdagar om det är en heltäckningsmatta eller textilplattor. Om det är en måttbeställd matta som du har köpt till kontoret levereras den inom 2-5 arbetsdagar. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser.

📌 Vilken färg kan jag få på min kontorsmatta?

Vi har ett brett urval av färger på kontorsmattor. Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en person som kliver in i ditt rum ska få. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på din nya matta till kontoret.

📌 Kan jag lägga en heltäckningsmatta själv?

Det kan man absolut göra. Att lägga heltäckningsmatta behöver inte alls vara så svårt som man till en början kan tro. Här hittar du vår guide som steg för steg beskriver hur du går tillväga för att lägga heltäckningsmatta själv.

📌 Kan jag lägga textiplattor själv?

Det går utmärkt! Att lägga textilplattor är inte så svårt och du kan med enkelhet klara det själv genom att följa vår guide där du steg för steg får processen beskriven för dig.

Snabba leveranser

Alltid hemleverans
Oftast inom 1-3 vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån