Din kundvagn
Filtrera

Pris

Färg

Antracit
Beige
Blå
Brons
Brun
Champange
Greige
Grå
Grön
Gul
Guld
Lila
Ljusgrå
Rosa
Röd
Svart
Turkos
Vit

Tjocklek

Kampanjvara

Textilplattor

Textilplattor är stilrent, snyggt och går att variera i oändlighet med olika mönster och färger. Dessutom är det inte särskilt svårt att lägga textilplatta hemma själv.

Det finns tyvärr inga produkter med din valda filtrering.

Textilplatta i många olika rum

Textilplatta är enkelt att lägga och gör sig riktigt snyggt i nästan vilket rum som helst. Man kan tro att textilplattor alltid bidrar till en rutig textilmatta på ditt golv. Men så behöver det inte nödvändigtvis vara.

Textilplatta - 3 saker som talar för att lägga den i ditt hem


 1. Enkel att lägga
  Den är enkel att lägga och du slipper handskas med den mycket större heltäckningsmattan.
 2. Enkel att byta
  Det är enkelt att byta ut en textilplatta ifall någon del av ditt textilgolv skulle smutsas ner eller förstöras. Vårt tips är att alltid ha några extra textilplattor hemma för att kunna byta ut ifall olyckan skulle vara framme.
 3. Experimentera med olika mönster
  Du kan experimentera med olika mönster genom att lägga din textilplatta åt olika håll. Här kan du se två olika sätt att ordna pilarna på baksidan av din textilplatta.

Därför ska du lägga textilplattor

 1. Enkelt att lägga
 2. Byt snabbt ut en skadad textilplatta
 3. Kan läggas i flera olika mönster

Var passar det att lägga textilplattor?


Du kan lägga din textilplatta på golvet i många olika rum. Det vanligaste är att man bygger ihop stora mattor av många textilplattor. Men möjligheten finns såklart att enbart lägga in en textilplatta eller några stycken på ett avgränsat område.

Textilplattor golv

Textilplattor som golv skapar en härlig stämning i ett rum. Du kan exempelvis ha textilplattor som golv i ditt uterum, i din källare eller på kontoret. Det finns många rum där det passar att ha textilplattor som golv helt enkelt. Vill du ha textilplattor som golv i ditt vardagsrum går det såklart också bra. Vanligast är dock att man lägger en löst liggande måttbeställd matta i vardagsrummet.

I följande sektion går vi igenom var det passar att lägga textilplattor.

Textilplattor kontor

Det är populärt att lägga in textilplattor på kontor. Dels är det fördelaktigt att lägga textilplattor på kontor för att det går snabbt och dels för att det är enkelt att byta ut en platta om det skulle vara någon som råkar spilla eller smutsa ner textilmattan.

Tips textilplattor kontor

 1. Lägg stora heltäckande mattor med textilplattorna
 2. Lägg textilplattorna i mönster på kontoret
 3. Köp några extra textilplattor i reserv om ni vill byta ut en platta som smutsats ner

Textilplatta i uterum

Letar du efter matta till uterum så är textilplatta i uterum ett bra alternativ.

I ett uterum som har tak passar det bra att lägga textilplatta. Om du skulle upptäcka att det kommer in lite regnvatten på textilplattorna så är det bara att du plockar upp dem och torkar ditt golv torrt. Låt sedan din textilplatta torka helt innan den läggs tillbaka. Det är viktigt att all fukt får torka helt innan du lägger tillbaka din textilplatta på golvet i uterummet.

Glöm inte bort att lämna 5mm mellan textilplatta och yttervägg

Det sista som du bör ha i åtanke om du ska lägga textilplatta i ditt uterum är textilplattornas sväll- och krympmån. För att vara på den säkra sidan så rekommenderar vi dig att du lämnar ca 5 mm mellan textilplatta och yttervägg när du lägger textilplatta i uterum.

Textilplatta uterum 2 tips

 1. 5 mm mellan textilplatta och yttervägg som krymp- och svällmån
 2. Möjlighet att ta loss en platta enkelt om det kommer in regn

Textilplatta i källare

Istället för att lägga en heltäckningsmatta i källaren kan du lägga textilplatta där. När man läser på forum online kan man se att det råder delade meningar om huruvida textilplatta är lämpad för golv i källare. När man lägger heltäckningsmatta eller andra heltäckande mattor på källargolv är det viktigt att mattan har god andningsförmåga så att fukt inte stannar mellan källargolvet och mattan, utan att den kan transporteras bort.

De moderna textilplattorna har en baksida som andas

Äldre modeller av textilplattor hade en baksida av bitumen (asfalt) som blev väldigt täta och dessutom mycket tunga. Den täta bitumenbaksidan släppte inte igenom fukten från källargolvet utan den stannade då kvar mellan golv och matta.

Dagens moderna konstruktioner är istället ånggenomsläppliga dvs de är inte täta. Eventuell fukt från ditt källargolv kommer alltså att transporteras bort genom den ånggenomsläppliga baksidan på textilplattan.

Vi säljer enbart dessa moderna textilplattor med baksida som andas och således passar bra till ditt källargolv.

Moderna textilplattor i källare

Du ska kika efter moderna textilplattor till din källare som har en baksida som andas. Alla våra textilplattor i vårt sortiment har en ånggenomsläpplig baksida som andas - perfekt för källaren.

Textilplatta i sovrum

Är du istället på jakt efter en matta till sovrum så är textilplatta ett spännande alternativ. Det vanligaste är att man lägger in en heltäckningsmatta i sovrummet för att skapa den där mjuka och mysiga stämningen i rummet där man sover.

Textilplatta i sovrum - enkel att anpassa med storlek och mönster

Men en textilplatta kan även läggas i sovrum och är enkel att anpassa med olika storlekar och mönster. Man kan skapa en heltäckande matta med sina textilplattor men föredrar du istället en mindre matta under sängen, kan du lägga textilplattorna enbart på golvet runt eller under din säng.

Smart med textilplatta i sovrummet

Det är enkelt att variera, bygga ut och skapa sin egen storlek på mattan i sovrummet med textilplattor.

Vanligaste storleken - textilplattor 50x50


Det vanligaste formatet på textilplattor är 50x50. Köper du textilplattor 50x50 så går det åt fyra stycken plattor per kvadratmeter. Våra textilplattor med måtten 50x50 säljs i paket om 5 kvadratmeter.

Snabbt ny matta med textilplattor 50x50

Med textilplattor 50x50 går det snabbt att lägga sitt nya textilgolv. Plattorna är enkla att lägga själv och kan antingen limmas eller tejpas fast. Om du väljer att tejpa dina textilplattor 50x50 så kan du antingen använda vanlig dubbelhäftande tejp eller Tactiles som är små klisterlappar från Interface som sätts i korset mellan fyra textilplattor när du lägger ditt nya textilgolv.

Interface textilplattor

Du hittar ett utbud av Interface textilplattor i vårt sortiment. Textilplattorna från Interface är slitstarka och håller fin form länge. Interface är en av de största tillverkarna av textilplattor. Det går att hitta textilplattor från Interface i flera olika färger och mönster. Det finns både enfärgade och randiga textilplattor i Interface sortiment. Glöm inte heller att köpa till Tactiles för installationen av dina textilplattor från Interface. Tactiles är smidiga att använda när du lägger dina textilplattor istället för att limma eller använda traditionell, dubbelhäftande tejp.

Tips - använd Tactiles

Tactiles är smarta små klisterlappar som du fäster dina textilplattor med. Du behöver 5 stycken Tactiles per kvadratmeter.

Textilplattor pris


Så vad landar ditt pris på när du ska lägga textilplattor? Det varierar såklart beroende på hur stort ditt rum är. Men ofta brukar man kunna få ett bra pris på textilplattor om man köper större mängder. Ska du lägga textilplattor i på en större golvyta, ta kontakt med oss för att få ett bra pris på dina nya textilplattor.

Billiga textilplattor

Ett tips är att ta kontakt med oss på kundtjänsten om du letar efter billiga textilplattor till ett större projekt. Ska du lägga textilplattor på en stor golvyta i exempelvis ett kontorslandskap, en affär eller liknande, brukar vi kunna ge ett billigare pris på textilplattorna.

Lägg mönster med textilplattor på kontor

Det blir riktigt häftigt om man lägger mönster med textilplattorna på sitt kontor. Genom att variera riktningen på plattorna eller att varva olika färger kan man skapa ett härligt golv med textilplattor på kontor. Läs gärna mer om olika mönster på sidan Lägga textilplattor.

Alla våra textilplattor har en pil på baksidan för att göra det enkelt för dig att se i vilken riktning din textilplatta ska ligga. Lägger man alla textilplattor med pilarna i olika riktningar, kommer man få ett dovt rutigt mönster trots att textilplattorna har samma färg

Väljer man istället att låta sina pilar peka åt ett och samma håll så får man en enhetlig och heltäckande matta. Till en början kommer skarvarna synas mellan plattorna men bara efter några veckor så försvinner de när du börjar gå på ditt nya textilgolv och du får en heltäckande matta.

Att skarvarna försvinner så snabbt gör att textilplattan är ett mycket bra alternativ till att lägga in en heltäckningsmatta i ett rum.

Vad behöver du veta när du ska köpa textilplattor?

📏 Hur många textilplattor behöver jag?

Varje textilplatta är 50x50 cm och vi säljer dem i paket om 5 m2.

👀 Kan jag få se textilplattan innan jag köper den?

Självklart! Hos oss kan du beställa obegränsat antal provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se på en skärm exakt vilken färg som en textilplatta har. Därför rekommenderar vi att du först beställer hem provbitar av alla de textilplattor som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem mina textilplattor?

Du får hem dina textilplattor inom 2-4 arbetsdagar från att du lagt din beställning. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser.

📌 Vilken färg kan jag få på mina textilplattor?

Botanisera bland våra olika färger på textilplattor för att hitta den som passar dig bäst. Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en person som kliver in i ditt rum ska få. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på dina textilplattor.

📌 Kan jag lägga textilplattor själv?

Det kan man absolut göra. Att lägga textilplattor behöver inte alls vara så svårt som man till en början kan tro. Här hittar du vår guide som steg för steg beskriver hur du går tillväga för att lägga textilplattor själv.

📌 Hur håller jag mina textilplattor rena?

Om olyckan är framme och du råkar få en fläck på mattan har vi här samlat alla våra bästa tips för hur du utför mattvätt på egen hand. Se även till att du har några extra textilplattor hemma. Det är enkelt att byta ut en textilplatta mot en ny ifall den skulle förstöras.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån