Textilplatta » Gratis provbitar
Din kundvagn

Textilplatta

Textilplattor är stilrent, snyggt och går att variera i oändlighet med olika mönster och färger. Dessutom är det inte särskilt svårt att lägga textilplatta hemma själv.

Textilplatta i många olika rum

Textilplatta är enkelt att lägga och gör sig riktigt snyggt i nästan vilket rum som helst. Man kan tro att textilplattor alltid bidrar till en rutig textilmatta på ditt golv. Men så behöver det inte nödvändigtvis vara.

Textilplatta - 3 saker som talar för att lägga den i ditt hem


  1. Enkel att lägga
    Den är enkel att lägga och du slipper handskas med den mycket större heltäckningsmattan.
  2. Enkel att byta
    Det är enkelt att byta ut en textilplatta ifall någon del av ditt textilgolv skulle smutsas ner eller förstöras. Vårt tips är att alltid ha några extra textilplattor hemma för att kunna byta ut ifall olyckan skulle vara framme.
  3. Experimentera med olika mönster
    Du kan experimentera med olika mönster genom att lägga din textilplatta åt olika håll. Här kan du se två olika sätt att ordna pilarna på baksidan av din textilplatta.

Två mönster som visar hur du kan lägga din textilplatta

Alla våra textilplattor har en pil på baksidan för att göra det enkelt för dig att se i vilken riktning din textilplatta ska ligga. Lägger man alla textilplattor med pilarna i olika riktningar, kommer man få ett dovt rutigt mönster trots att textilplattorna har samma färg

Väljer man istället att låta sina pilar peka åt ett och samma håll så får man en enhetlig och heltäckande matta. Till en början kommer skarvarna synas mellan plattorna men bara efter några veckor så försvinner de när du börjar gå på ditt nya textilgolv och du får en heltäckande matta.

Att skarvarna försvinner så snabbt gör att textilplattan är ett mycket bra alternativ till att lägga in en heltäckningsmatta i ett rum.

Var du kan lägga textilplatta


Du kan lägga din textilplatta på golvet i många olika rum. Det vanligaste är att man bygger ihop stora mattor av många textilplattor. Men möjligheten finns såklart att enbart lägga in en textilplatta eller några stycken på ett avgränsat område.

Textilplattor kontor

Det är populärt att lägga in textilplattor på kontor. Dels är det fördelaktigt att lägga textilplattor på kontor för att det går snabbt och dels för att det är enkelt att byta ut en platta om det skulle vara någon som råkar spilla eller smutsa ner textilmattan.

Textilplatta i uterum

Letar du efter matta till uterum så är textilplatta i uterum ett bra alternativ.

I ett uterum som har tak passar det bra att lägga textilplatta. Om du skulle upptäcka att det kommer in lite regnvatten på textilplattorna så är det bara att du plockar upp dem och torkar ditt golv torrt. Låt sedan din textilplatta torka helt innan den läggs tillbaka. Det är viktigt att all fukt får torka helt innan du lägger tillbaka din textilplatta på golvet i uterummet.

Glöm inte bort att lämna 5mm mellan textilplatta och yttervägg

Det sista som du bör ha i åtanke om du ska lägga textilplatta i ditt uterum är textilplattornas sväll- och krympmån. För att vara på den säkra sidan så rekommenderar vi dig att du lämnar ca 5 mm mellan textilplatta och yttervägg när du lägger textilplatta i uterum.

Textilplatta i sovrum

Är du istället på jakt efter en matta till sovrum så är textilplatta ett spännande alternativ. Det vanligaste är att man lägger in en heltäckningsmatta i sovrummet för att skapa den där mjuka och mysiga stämningen i rummet där man sover.

Textilplatta i sovrum - enkel att anpassa med storlek och mönster

Men en textilplatta kan även läggas i sovrum och är enkel att anpassa med olika storlekar och mönster. Man kan skapa en heltäckande matta med sina textilplattor men föredrar du istället en mindre matta under sängen, kan du lägga textilplattorna enbart på golvet runt eller under din säng.

Textilplatta i källare

Istället för att lägga en heltäckningsmatta i källaren kan du lägga textilplatta där. När man läser på forum online kan man se att det råder delade meningar om huruvida textilplatta är lämpad för golv i källare. När man lägger heltäckningsmatta eller andra heltäckande mattor på källargolv är det viktigt att mattan har god andningsförmåga så att fukt inte stannar mellan källargolvet och mattan, utan att den kan transporteras bort.

De moderna textilplattorna har en baksida som andas

Äldre modeller av textilplattor hade en baksida av bitumen (asfalt) som blev väldigt täta och dessutom mycket tunga. Den täta bitumenbaksidan släppte inte igenom fukten från källargolvet utan den stannade då kvar mellan golv och matta.

Dagens moderna konstruktioner är istället ånggenomsläppliga dvs de är inte täta. Eventuell fukt från ditt källargolv kommer alltså att transporteras bort genom den ånggenomsläppliga baksidan på textilplattan.

Vi säljer enbart dessa moderna textilplattor med baksida som andas och således passar bra till ditt källargolv.

Vad behöver du veta när du ska köpa textilplatta?

📏 Hur många textilplattor behöver jag?

Varje textilplatta är 50x50 cm och vi säljer dem i paket om 5 m2.

👀 Kan jag få se textilplattan innan jag köper den?

Självklart! Hos oss kan du beställa obegränsat antal provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se på en skärm exakt vilken färg som en textilplatta har. Därför rekommenderar vi att du först beställer hem provbitar av alla de textilplattor som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem mina textilplattor?

Du får hem dina textilplattor inom 1-3 arbetsdagar från att du lagt din beställning. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser.

📌 Vilken färg kan jag få på mina textilplattor?

Botanisera bland våra olika färger på textilplattor för att hitta den som passar dig bäst. Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en person som kliver in i ditt rum ska få. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på dina textilplattor.

📌 Kan jag lägga textilplattor själv?

Det kan man absolut göra. Att lägga textilplattor behöver inte alls vara så svårt som man till en början kan tro. Här hittar du vår guide som steg för steg beskriver hur du går tillväga för att lägga textilplattor själv.

📌 Hur håller jag mina textilplattor rena?

Om olyckan är framme och du råkar få en fläck på mattan har vi här samlat alla våra bästa tips för hur du utför mattvätt på egen hand. Se även till att du har några extra textilplattor hemma. Det är enkelt att byta ut en textilplatta mot en ny ifall den skulle förstöras.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån