Nålfiltsmatta » Gratis provbitar
Din kundvagn

Vad är en nålfiltsmatta?

Nålfiltsmattan har goda slitstarka egenskaper. Nålfilt är en av de tre olika typerna av heltäckningsmattor som finns och är uppbyggd av ett antal olika skikt av kardade fibrer. Man låter nålar arbeta sig igenom dessa skikt för att foga samman dem och på så sätt byggs ett slitstarkt material upp som passar utmärkt att ha på ytor som utsätts för hårt slitage såsom kontorsgolv, trappor med mera.

Nålfiltsmatta i källaren eller nålfiltsmatta till bilen - mattan har många olika användningsområden


Nålfiltsmattan finns både i utförandet med belagd baksida, men också utan. Så dess användningsområde kan variera stort och man kan se en nålfiltsmatta i källaren, man kan ha nålfiltsmatta som trappstegsmatta och man kan till och med använda nålfiltsmatta till bilen, för att dra nytta av dess slitstarka egenskaper.

Nålfiltsmatta - som klippt och skuren för källargolvet


Nålfiltsmattan är enligt oss det självklara valet att lägga på betonggolv nere i källaren. Du får ett varmare men samtidigt slitstarkt golv i rummen längst ner i huset. Här kan du läsa mer om nålfiltsmatta i källare.

Vad behöver du veta när du ska köpa en nålfiltsmatta?

📏 Hur stor nålfiltsmatta ska jag ha?

Mät noga ut hur stort rummet är innan du beställer din nålfiltsmatta. Glöm inte bort att alltid lägga till 5 cm extra i skärmån runt om mattan. Det kan förekomma en måttavvikelse på +/- 1-5 cm vid kapning av heltäckningsmattor. Dessutom är sällan ett rum helt rakt, det är också en anledning till att du behöver lite extra skärmån när mattan ska läggas in.

👀 Kan jag få se nålfiltsmattan innan jag köper den?

Självklart! Hos oss kan du beställa obegränsat antal provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se på en skärm exakt vilken färg som en nålfiltsmatta har. Därför rekommenderar vi att du först beställer hem provbitar av alla de nålfiltsmattor som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem min nålfiltsmatta?

Du får hem din nålfiltsmatta inom 1-3 arbetsdagar från att du lagt din beställning. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser.

📌 Vilken färg kan jag få på min nålfiltsmatta?

Botanisera bland alla våra olika färger på nålfiltsmattor för att hitta den nyans som passar dig bäst. Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en person som kliver in i ditt rum ska få. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på din nålfiltsmatta.

📌 Kan jag lägga en nålfiltsmatta själv?

Det kan man absolut göra. Att lägga heltäckningsmatta behöver inte alls vara så svårt som man till en början kan tro. Här hittar du vår guide som steg för steg beskriver hur du går tillväga för att lägga en nålfiltsmatta.

📌 Hur håller jag min nålfiltsmatta ren?

Om olyckan är framme och du råkar få en fläck på din nålfiltsmatta, har vi här samlat alla våra bästa tips för hur du utför mattvätt på egen hand där hemma.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån