Först förstår vi att det inte är lätt att se på skärmen hur en matta ser ut!

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra mattor.

Gå in på produkten och klicka Beställ varuprov. Direkt till din brevlåda inom 1-2 dagar.

Sen erbjuder vi också rikstäckande mattläggning till fast pris!

Låt ett proffs installera er nya matta - dessutom till ett fast pris.

Vi erbjuder mattläggning i hela Sverige genom vårt samarbete med Hemfixarna.

Läs mer på vår sida om mattläggning

Nålfiltsmatta

Dra nytta av de slitstarka egenskaperna som en nålfiltsmatta har. Du får både något snyggt att gå på samtidigt som du skyddar golvet under.

Alla filter
Pris
Färg
Antracit
Beige
Blå
Brons
Brun
Champange
Greige
Grå
Grön
Gul
Guld
Lila
Ljusgrå
Rosa
Röd
Svart
Turkos
Vit
Tjocklek
Utomhusbruk
Altan
Balkong
Uterum
Utomhus
Inglasat uterum
Kampanjvara
Kampanjvara
Kampanj -37%
Avenue 0309 PSH
Slitstark nålfilt

Avenue Brun Nålfiltsmatta (2m bredd)

283 kr/m2
(Ord. pris: 449 kr/m2)
Kampanj -37%
Avenue 0900 PSH
Slitstark nålfilt

Avenue Antracit Nålfiltsmatta (2m bredd)

283 kr/m2
(Ord. pris: 449 kr/m2)
Kampanj -37%
Avenue 0901 PSH
Slitstark nålfilt

Avenue Grå Nålfiltsmatta (4m bredd)

283 kr/m2
(Ord. pris: 449 kr/m2)
Kampanj -37%
Avenue 0900 PSH
Slitstark nålfilt

Avenue Antracit Nålfiltsmatta (4m bredd)

283 kr/m2
(Ord. pris: 449 kr/m2)
Visar 4 av 4 produkter

Vad är en nålfiltsmatta?

Nålfiltsmattan har goda slitstarka egenskaper. Nålfilt är en av de tre olika typerna av heltäckningsmattor som finns och är uppbyggd av ett antal olika skikt av kardade fibrer. Man låter nålar arbeta sig igenom dessa skikt för att foga samman dem och på så sätt byggs ett slitstarkt material upp som passar utmärkt att ha på ytor som utsätts för hårt slitage såsom kontorsgolv, trappor med mera.

Nålfiltsmatta i källaren eller till bilen - mattan har många olika användningsområden

Nålfiltsmattan finns både i utförandet med belagd baksida, men också utan. Så dess användningsområde kan variera stort och man kan se en nålfiltsmatta i källaren, man kan ha nålfiltsmatta som trappstegsmatta och man kan till och med använda nålfiltsmatta till bilen, för att dra nytta av dess slitstarka egenskaper.

Nålfiltsmatta - en tunn matta som passar till mycket

Få mattor är så allsidiga som nålfiltsmattan. En nålfiltsmatta är en tunn matta som passar till väldigt många olika projekt. Behöver du snabbt täcka av en golvyta för att skydda den mot slitage, använd en nålfiltsmatta. Om du ska lägga matta i trapp, använd en nålfiltsmatta till detta. Om ni ska installera en hundbur i bagageutrymmet i bilen, lägg en nålfiltsmatta eller filtmatta under buren för att skydda underliggande bilmattor.

Billig nålfiltsmatta

I vårt utbud av slitstarka nålfiltsmattor hittar du allt från billig till dyr nålfiltsmatta. För de lite enklare projekten kanske du inte behöver kosta på dig en allt för dyr nålfiltsmatta, satsa snarare på en nålfiltsmatta som är billig. Detsamma gäller om du snabbt behöver täcka av en yta för att du exempelvis ska skydda underliggande golv, här tycker vi att du ska kika efter en nålfiltsmatta som är billig.

Nålfiltsmatta som mässmatta

Nålfiltsmattor fungerar även utmärkt att ha som mässmatta. Mässmattor brukar generellt vara stora och här passar det utmärkt med en nålfiltsmatta som är en tunn matta och har en relativt låg vikt. På mässor är det nödvändigt att försöka hålla ner akustiken och då kan en del av lösningen vara textilgolv i form av en nålfiltsmatta. Nålfiltsmattan skapar både ett mjukt och skönt golv samtidigt som att den även dämpar ljudet i lokalen något.

Revexpo lores RSH

Nålfiltsmatta i trappa

Som matta i trappa är en nålfiltsmatta utmärkt. Nålfiltsmattan är som vi tidigare varit inne på en tunn matta som enkelt går att böja till och limma fast för att följa trappans alla vinklar och vrår. Läs gärna mer om detta på sidan Källare för ännu mer information om nålfiltsmatta i trappa nere i källaren.

Tre anledningar till nålfiltsmatta i trappa

  1. Det blir varmare
  2. Det blir mjukare
  3. Det blir riktigt snyggt och fräschar upp

Möbeltassar av nålfilt

Ibland får vi in frågor om det går att tillverka sina egna möbeltassar av nålfiltsmatta. Svaret är att det går utmärkt att göra detta. Möbeltassarna är till för att skydda golvet som en möbel står på från att repas. Har du lagt ett nytt fint trägolv så vill du ju att det ska hålla sig lika vackert under många år framöver.

Det är enkelt att klippa till möbeltassar av nålfiltsmatta

En slitstark nålfiltsmatta är enkel att klippa till exakt utifrån möbelns storlek och limmas sedan smidigt fast med exempelvis kontaktlim eller dubbelhäftande tejp . Det kan faktiskt löna sig att köpa en kvadratmeter med nålfiltsmatta som du sedan själv klipper till med en sax jämfört med att gå till butiken och köpa flera paket med färdigskurna möbeltassar.

Möbeltassar i exakt rätt storlek med nålfiltsmatta

Detta blir särskilt lönsamt om det är många möbler eller stora ytor som du ska klä med en skyddande yta undertill. Men den största fördelen med att tillverka sina egna möbeltassar av nålfiltsmatta är att du får exakt den storlek som du vill ha under dina möbler. Har du exempelvis en stor och tung byrå med stora kontaktytor mot golvet kanske du vill ha en större yta av skydd under möbeln. Istället för att behöva använda ett helt paket med färdigskurna möbeltassar, klipper du enkelt till denna större remsa av nålfilt som du limmar fast på egen hand. Det är smidigt och enkelt att göra sina egna möbeltassar av nålfiltsmatta.

Nålfiltsmatta - som klippt och skuren för källargolvet

Nålfiltsmattan är enligt oss det självklara valet att lägga på betonggolv nere i källaren. Du får ett varmare men samtidigt slitstarkt golv i rummen längst ner i huset. Här kan du läsa mer om nålfiltsmatta i källare.Nålfiltsmattan är enligt oss det självklara valet att lägga på betonggolv nere i källaren. Du får ett varmare men samtidigt slitstarkt golv i rummen längst ner i huset. Här kan du läsa mer om nålfiltsmatta i källare.

Vad behöver du veta när du ska köpa en nålfiltsmatta?

📏 Hur stor nålfiltsmatta ska jag ha?

Mät noga ut hur stort rummet är innan du beställer din nålfiltsmatta. Glöm inte bort att alltid lägga till 5 cm extra i skärmån runt om mattan. Det kan förekomma en måttavvikelse på +/- 1-5 cm vid kapning av heltäckningsmattor. Dessutom är sällan ett rum helt rakt, det är också en anledning till att du behöver lite extra skärmån när mattan ska läggas in.

👀 Kan jag få se nålfiltsmattan innan jag köper den?

Självklart! Hos oss kan du beställa obegränsat antal provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se på en skärm exakt vilken färg som en nålfiltsmatta har. Därför rekommenderar vi att du först beställer hem provbitar av alla de nålfiltsmattor som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem min nålfiltsmatta?

Du får hem din nålfiltsmatta inom 2-4 arbetsdagar från att du lagt din beställning. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser.

📌 Vilken färg kan jag få på min nålfiltsmatta?

Botanisera bland alla våra olika färger på nålfiltsmattor för att hitta den nyans som passar dig bäst. Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en person som kliver in i ditt rum ska få. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på din nålfiltsmatta.

📌 Kan jag lägga en nålfiltsmatta själv?

Det kan man absolut göra. Att lägga heltäckningsmatta behöver inte alls vara så svårt som man till en början kan tro. Här hittar du vår guide som steg för steg beskriver hur du går tillväga för att lägga en nålfiltsmatta.

📌 Hur håller jag min nålfiltsmatta ren?

Om olyckan är framme och du råkar få en fläck på din nålfiltsmatta, har vi här samlat alla våra bästa tips för hur du utför mattvätt på egen hand där hemma.

Stuvbitar från våra mattor
allt 80% rabatt

När vi kapar mattor får vi massor med små bitar över.
Dessa säljer vi ut till rabatt. Passa på att fynda!

Till stuvbitarna