• Snabba leveranser
 • Gratis provbitar
 • Köp nu - Betala sen
Vi förstår att det inte är lätt att se på skärmen hur en matta ser ut

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra mattor. Titta hemma i lugn och ro innan köp.

Gå in på produkten och klicka "Beställ varuprov". Provbitarna landar i din brevlåda inom 1-2 dagar.

Heltäckningsmattor och textilplattor till kontor

Här har vi samlat alla våra slitstarka heltäckningsmattor som passar till kontoret. Vi har även olika textilplattor som gör sig utmärkt i en kontorsmiljö. Beställa mycket? Kontakta oss på chatten för mängdrabatter 💬🏷️

Mattor som passar på kontor

Heltäckningsmatta eller textilplattor på kontoret?

Det finns många olika anledningar till att lägga in mattor på ett kontor. För att skydda golvet, skapa en mer ombonad stämning, sänka ljudnivån eller kanske för att skapa en mer kreativ arbetsplats. Det mest populära alternativet har under lång tid varit att man lägger in en heltäckningsmatta på kontoret men textilplattor har vuxit i popularitet de senaste åren. Här kan du läsa mer om och se exempel på mattor som passar utmärkt i kontorsmiljöer.

Vilka mattor som passar till ett kontor

Kontorsmattor karaktäriseras av sina slitstarka egenskaper. Det här är en matta som står väl emot slitage och kraftig gångtrafik. Men bara för att det är en slitstark matta så behöver inte det betyda att den behöver vara tråkig och opersonlig. Här har vi samlat heltäckningsmattor och textilplattor som är utmärkta för kontoret.


Textilplattor till kontor

Textilplattor är enkla att lägga själv och det är smidigt att byta ut en platta om den skulle förstöras. Här har vi samlat våra textilplattor som passar att lägga på golvet på kontoret.
Kampanj -35%
Nordic Elements Avant 511

Nordic Elements Grafit No.511 Textilplatta

284 kr/m2
(Ord. pris: 436 kr/m2)
Kampanj -35%
Nordic Traction 75

Nordic Traction Ljusgrå No.75 Textilplatta

316 kr/m2
(Ord. pris: 486 kr/m2)
Kampanj -30%
4197008999 B20100 employ loop fountain va1

Employ Grå Textilplatta

346 kr/m2
(Ord. pris: 494 kr/m2)
Kampanj -25%
4122128995 B20100 heuga 727 silver va1 interface presentation

Heuga 727 Grå Textilplatta

380 kr/m2
(Ord. pris: 506 kr/m2)
Kampanj -25%
4122123995 B20100 heuga 727 coal va1 interface presentation

Heuga 727 Svart Textilplatta

380 kr/m2
(Ord. pris: 506 kr/m2)

Slitstarka heltäckningsmattor till kontor

En kontorsmatta bör kunna stå emot en högre gångtrafik och att kontorsstolar dras över golvet. Här har vi samlat våra slitstarka mattor som passar att lägga på kontoret.
Kampanj -37%
Avenue 0900 PSH
Slitstark nålfilt

Avenue Antracit Nålfiltsmatta (2m bredd)

283 kr/m2
(Ord. pris: 449 kr/m2)
Kampanj -10%
Viborg 079
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Viborg Blåsvart Heltäckningsmatta (Gummibaksida)

506 kr/m2
(Ord. pris: 563 kr/m2)
Kampanj -10%
Viborg 074
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Viborg Grå Heltäckningsmatta (Gummibaksida)

506 kr/m2
(Ord. pris: 563 kr/m2)
Kampanj -10%
Aalborg 072
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Aalborg Gråblå Heltäckningsmatta (Gummibaksida)

579 kr/m2
(Ord. pris: 644 kr/m2)
Kampanj -10%
Aalborg 076
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Aalborg Mörkgrå Heltäckningsmatta (Gummibaksida)

579 kr/m2
(Ord. pris: 644 kr/m2)

Textilplattor på kontor

Textilplattor alltmer populära på kontoret

Textilplattor på kontor har vunnit mark den senaste tiden. En anledning till att textilplattorna har blivit så populära är troligen för att de är så enkla att lägga. På bara någon timme kan du lägga en riktigt stor heltäckande matta i kontorslandskapet.

Majoriteten av textilplattorna i vårt sortiment har riktigt goda slitstarka egenskaper och de är därför utmärkt lämpade att läggas på golvet i kontorsmiljöer.

Beställa mycket textilplattor?

Ta kontakt med oss på chatt eller mejl om du planerar att beställa större mängder med textilplattor. Vi brukar ofta kunna erbjuda ett bättre pris på större ordrar.

Fördelar med textilplattor på kontoret

Att välja textilplattor till kontoret har många fördelar. Man kan antingen välja att sätta ihop flera plattor för att skapa heltäckande mattor men man kan också enbart installera några få plattor på utvalda ställen i lokalen.

Genom att lägga textilplattorna i olika riktningar kan man skapa vackra rutiga mönster och man kan även välja att köpa några olika färger som man lägger omlott för att skapa en trivsam och inspirerande arbetsmiljö.

Mönster, storlekar och färger

Med textilplattor är det väldigt enkelt att mixa och matcha olika färger och mönster för att skapa häftiga, kreativa och stilrena miljöer på kontoret. Den absolut vanligaste storleken på en textilplatta är 50x50 cm. På sidan Textilplatta hittar ni flera mönster som går att lägga med textilplattorna på ert kontor.

Olika färger på textilplattorna på kontoret

Man kan dels lägga mönster med textilplattorna genom att lägga plattorna i olika riktningar men det går även utmärkt att välja några olika färger av samma modell för att få fram färgade mönster med textilplattorna.

En textilplatta i måtten 50x50

Vår kontorsmatta kommer i storleken 50x50 cm på varje textilplatta. Varje paket med textilplattor täcker en yta av 5 m2.

Denna formfaktor gör även att du med enkelhet kan lägga in ett textilgolv på mindre utvalda ytor i en lokal. Kanske ska varje kontorsplats ha en kontorsmatta för att förbättra de ergonomiska faktorerna genom att stå på ett lite mjukare underlag?

Byta enstaka textilplattor

Det är även enkelt att byta ut enstaka textilplattor om olyckan skulle vara framme och någon råkar spilla på golvet. Istället för att behöva ersätta en hel matta med en ny, byter ni bara enkelt ut en eller några få plattor mot nya och ni har en fräsch matta på kontoret under lång tid framöver.

3 fördelar med textilplattor

 1. Enkla att lägga
 2. Enkelt att byta en platta som har förstörts
 3. Skapa mönster
Kampanj -35%
Nordic Traction 75

Nordic Traction Ljusgrå No.75 Textilplatta

316 kr/m2
(Ord. pris: 486 kr/m2)
Kampanj -25%
4122123995 B20100 heuga 727 coal va1 interface presentation

Heuga 727 Svart Textilplatta

380 kr/m2
(Ord. pris: 506 kr/m2)
Nordic Traction 90

Nordic Traction Gråbrun No.90 Textilplatta

486 kr/m2
Nordic Traction 142

Nordic Traction Grön No.142 Textilplatta

486 kr/m2
Nordic Traction 176

Nordic Traction Grafit No.176 Textilplatta

486 kr/m2

Heltäckningsmatta till kontor

Den ljuddämpande klassikern

Den ljuddämpande klassikern. Det finns flera anledningar till att heltäckningsmattan har blivit en klassiker i kontorsmiljöer. Till att börja med skapar heltäckningsmattan en ombonad och hemtrevlig stämning i lokalerna, som ofta kan bli både kalla och opersonliga på ett kontor utan mattor.

Den största fördelen med heltäckningsmatta på kontor är dess ljuddämpande egenskaper. När du lägger en heltäckningsmatta i ett konferensrum eller ute i ett öppet kontorslandskap får du ner ljudnivån till en mycket behagligare stämning. Heltäckningsmattan kommer definitivt öka trivseln i lokalerna på kontoret.

Välj hög slitageklass på heltäckningsmattan

Generellt rekommenderar vi att den heltäckningsmattan som ni väljer till kontoret ska vara riktigt slitstark. Men om det i vissa rum inte är lika hög trafik, kan man välja en något lägre slitageklass och på så sätt få ett ännu större utbud av heltäckningsmattor till kontoret att välja på.

Heltäckningsmatta till entrén på kontoret

I entrén eller lobbyn till ett kontor är det viktigt att man väljer en så slitstark heltäckningsmatta som möjligt. Här är det hög trafik och grus och skräp brukar dras in på dessa mattor. Satsa alltså på en så slitstark heltäckningsmatta som möjligt till en entré på kontoret.

Heltäckningsmattor till det stora kontoret

Det blir även viktigt för det större kontoret att välja en riktigt slitstark heltäckningsmatta. Större kontor innebär mer trafik och ett högre slitage på golven i lokalerna. Därför ska ni se till att heltäckningsmattan som läggs in på ett stort kontor är riktigt slitstark för att den ska hållas fräsch så länge som möjligt.

Heltäckningsmatta till det mindre kontoret

Till det mindre kontoret där det inte är lika många människor som jobbar, kan man i vissa fall gå ner i slitageklass något på sin heltäckningsmatta. När det inte är lika noggrant med den högsta slitageklassen får ni fler heltäckningsmattor att välja bland. Dock är det alltid ett smart val att hålla sig till heltäckningsmattorna med kortare lugg eller heltäckningsmattor med öglad lugg.

Slitstark heltäckningsmatta med gummibaksida

Till entrén på kontoret behövs en riktigt slitstark heltäckningsmatta. Serierna Aalborg och Viborg är två slitstarka mattor som har gummibaksida - perfekt för att snö, slask och väta ska stanna på mattan och inte skada golvet under.

Heltäckningsmatta till hemmakontoret

Vi jobbar mer hemifrån än någonsin tidigare. Behoven av att skapa ett trevligt hemmakontor har skjutit i höjden. En heltäckningsmatta till hemmakontoret kan därför vara en bra idé. Dagens moderna heltäckningsmattor är både slitstarka och enklare att hålla rena och fräscha under lång tid.

En heltäckningsmatta till ett hemmakontor ställer inte alltid lika höga krav på slitageklass för mattan. Med detta sagt så finns det alltså många, många fler mattor att välja mellan om du ska lägga heltäckningsmatta på ditt hemmakontor.

Som tidigare nämnts är det alltid ett smart val att hålla sig till heltäckningsmattorna med kortare lugg som ska ligga på ett kontor. Det absolut bästa är att välja en slitstark heltäckningsmatta med en öglad lugg. Dessa heltäckningsmattor brukar hålla längre och är enklare att hålla rena.

Lägga heltäckningsmatta på hemmakontoret själv?

Att lägga heltäckningsmattan själv på sitt hemmakontor behöver inte alls vara svårt. Vanligt är att man fäster heltäckningsmattan med dubbelhäftande tejp eller att man limmar den mot golvet under.

Att fästa heltäckningsmattan med den dubbelhäftande tejpen är det enklaste alternativet och kan ofta genomföras på bara några timmar.

Anlita mattläggare

Vi samarbetar med flera olika mattläggare runtom i Sverige. Om ni inte vill lägga heltäckningsmattan själva på kontoret, ta kontakt med oss på chatten eller via mejl för att få en offert på mattläggning av en lokal mattläggare på ert kontor.

Rengöring heltäckningsmatta på kontor

Det ska vara enkelt att hålla en heltäckningsmatta på kontoret ren. Därför ska man välja en heltäckningsmatta med kort eller öglad lugg samt vara noga med dammsugning och fläckborttagning. Får man en fläck på mattan ska man ta bort den så snart som möjligt. På sidan mattvätt har vi samlat massor av tips och tricks för mattvätt som ni kan göra själva vid mindre fläckar.

Vid större och svårare fläckar rekommenderar vi er alltid att ta kontakt med ett företag som utför professionell mattvätt.

Kampanj -10%
Viborg 038
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Viborg Brungrå Heltäckningsmatta (Gummibaksida)

506 kr/m2
(Ord. pris: 563 kr/m2)
Kampanj -10%
Viborg 035
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Viborg Silverbrun Heltäckningsmatta (Gummibaksida)

506 kr/m2
(Ord. pris: 563 kr/m2)
Kampanj -10%
Aalborg 086
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Aalborg Blå Heltäckningsmatta (Gummibaksida)

579 kr/m2
(Ord. pris: 644 kr/m2)
Kampanj -10%
Aalborg 076
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Aalborg Mörkgrå Heltäckningsmatta (Gummibaksida)

579 kr/m2
(Ord. pris: 644 kr/m2)
Kampanj -10%
Langetterad Viborg 074
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Viborg Grå Matta med gummibaksida (Måttbeställd)

636 kr/m2
(Ord. pris: 706 kr/m2)

Löst liggande mattor

Slitstarka, löst liggande mattor på kontoret

Det är även vanligt med löst liggande mattor på ett kontor. Med en löst liggande matta menas en tillskuren och kantsydd matta som till exempel kan läggas under ett konferensbord, binder ihop en möbelgrupp i fikarummet eller som rullas ut i en lång hall som en gångmatta. Alla våra måttbeställda kontorsmattor hittar ni på sidan kontorsmatta.

Även de löst liggande mattorna har en ljuddämpande funktion på kontoret och skapar en hemtrevlig och ombonad känsla i era lokaler.

Se fler måttbeställda kontorsmattor

Här hittar du hela vårt utbud av slitstarka, måttbeställda kontorsmattor.

Exempel på måttbeställda mattor till kontoret

Här är några exempel på slitstarka, måttbeställda mattor som passar perfekt på kontoret.
Kampanj -10%
Langetterad Viborg 074
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Viborg Grå Matta med gummibaksida (Måttbeställd)

636 kr/m2
(Ord. pris: 706 kr/m2)
Kampanj -10%
Langetterad Viborg 035
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Viborg Silverbrun Matta med gummibaksida (Måttbeställd)

636 kr/m2
(Ord. pris: 706 kr/m2)
Kampanj -10%
Langetterad Aalborg 030
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Aalborg Mörkbrun Matta med gummibaksida (Måttbeställd)

726 kr/m2
(Ord. pris: 806 kr/m2)
Kampanj -10%
Langetterad Aalborg 020
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Aalborg Ljusbrun Matta med gummibaksida (Måttbeställd)

726 kr/m2
(Ord. pris: 806 kr/m2)
Kampanj -10%
Langetterad Aalborg 076
Extremt slitstark för hall, entre och kontor

Aalborg Mörkgrå Matta med gummibaksida (Måttbeställd)

726 kr/m2
(Ord. pris: 806 kr/m2)

Måttbeställd matta till lobby och entré

I lobbyn eller entrén på ett kontor kan en måttbeställd matta passa riktigt bra. Här är det viktigt att mattan klarar av att det dras in grus och smuts på den. Det är även fördelaktigt att välja en matta med en gummibaksida så vatten stannar på mattan och inte går ner på golvet under.

I fikarummet passar en måttbeställd matta

Med en måttbeställd matta kan man på ett snyggt sätt binda ihop en soffgrupp eller cafégrupp i fikarummet. På det här sättet blir det som att ni skapar mindre rum i rummet och det blir naturliga avdelare som kan göra att kontoret upplevs som trevligare.

Mattan under kontorsstolen

Det är vanligt med mattor under kontorsstolen. När ni väljer vilken matta det ska vara finns det framförallt 2 saker att tänka på.

 1. Välj en matta som inte har ett grovt mönster för att kontorsstolen lätt ska kunna rulla över ytan.
 2. Välj en slitstark matta med en stark kant så mattan håller länge.

Måttbeställda mattor till konferensrum

Vi tillverkar även måttbeställda mattor till konferensrum som är helt anpassade och skräddarsydda för det rum som mattan ska ligga i.

Om det är så att ni även önskar en helt unik form på mattan till konferensrummet så är även det möjligt att ordna. Vill ni designa er helt egna form på mattan, klicka här för att börja designa er egen form.

Skärs, sys och tillverkas i Sverige

När ni valt storlek, form och kant på er nya måttbeställda matta till kontoret, syr vi mattan i vårt skrädderi i Sverige. Vi är stolta över vår svenska tillverkning och det hantverk som krävs för att tillverka en riktigt fin matta.

 1. Mattan skärs till
  Först skärs er matta ut i en stor maskin utifrån den form ni valt. Vår maskin kan hantera mattor upp till 4 meter i bredd och över 10 meter i längd. Det gör det möjligt att kunna beställa riktigt stora mattor.
 2. Våra skräddare kantsyr
  Därefter tar vår skräddare och syr er kant eller syr in ert kantband för hand i en stor symaskin. Detta steg i tillverkningen kräver både precision men också mycket stor erfarenhet av hantverket.
 3. Er matta levereras
  Till sist rullas mattan ihop och paketeras för snabb leverans.

Vad ska du tänka på när du köper en matta till kontoret?

📏Hur stor matta till kontoret ska jag ha?

Våra skräddare skär till din matta ner på centimetern efter dina egna önskemål. Hos oss kan du få vilka mått du vill inom dimensionerna 4x10 meter när du köper din matta till kontoret. Du kan också välja att köpa din kontorsmatta i form av textilplattor. Mattorna kommer i paket om 5 m2 styck och en textilplatta mäter 50x50 cm.

Det har aldrig varit enklare att köpa den perfekta mattan till kontoret!

👀 Kan jag få se mattan innan jag köper den?

Självklart går det bra! Hos oss kan du beställa provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se på dataskärmen exakt vilken nyans som en matta har. Därför rekommenderar vi dig alltid att du först beställer hem provbitar av de mattor till kontoret som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem min matta till kontoret?

En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser! På bara några dagar har ni oftast fått er nya heltäckningsmatta till kontoret. Vill ni istället ha en måttbeställd matta till kontoret får ni räkna med några extra dagar som skräddarna behöver för att hinna sy upp den nya mattan.

📌 Vilken form kan jag välja på min matta till kontoret?

Det finns många olika former att välja mellan när du köper en måttbeställd matta hos oss. Du kanske vill ha någon annan form än den traditionellt runda eller rektangulära mattan? Välj och vraka bland våra olika former och välj exakt den storlek som passar för dig.
Du kan också köpa våra textilplattor till kontoret. Mattorna kommer i paket om 5 m2. En textilplatta mäter 50x50 cm.

📌 Vilken färg kan jag få på min kontorsmatta?

Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en besökare på kontoret ska få när den kliver in där. Vi har ett stort urval av olika färger på mattor till kontoret. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på din matta.

📌 Hur gör jag för att lägga textilplattor?

Ta gärna hjälp av vår guide där du steg för steg får beskrivit hur du går tillväga för att lägga textilplattor själv.

Stuvbitar från våra mattor
allt 80% rabatt

När vi kapar mattor får vi massor med små bitar över.
Dessa säljer vi ut till rabatt. Passa på att fynda!

Till stuvbitarna