Din kundvagn

Heltäckningsmattor och textilplattor till kontor

Här har vi samlat alla våra slitstarka heltäckningsmattor som passar till kontoret. Vi har även olika textilplattor som gör sig utmärkt i en kontorsmiljö. Beställa mycket? Kontakta oss på chatten för mängdrabatter 💬🏷️

Vilka mattor passar till ett kontor?


Kontorsmattor karaktäriseras av sina slitstarka egenskaper. Det här är en matta som står väl emot slitage och kraftig gångtrafik. Men bara för att det är en slitstark matta så behöver inte det betyda att den behöver vara tråkig och opersonlig.

Textilplattor till kontor (11 st)


Textilplattor är enkla att lägga själv och det är smidigt att byta ut en platta om den skulle förstöras. Här har vi samlat våra textilplattor som passar att lägga på golvet på kontoret.

Slitstarka heltäckningsmattor till kontor (30 st)


En kontorsmatta bör kunna stå emot en högre gångtrafik och att kontorsstolar dras över golvet. Här har vi samlat våra slitstarka mattor som passar att lägga på kontoret.

Skapa en kreativ arbetsmiljö på kontoret


Vill man skapa en kreativ och trivsam miljö kan man exempelvis välja att lägga in en rund kontorsmatta. Vill du få in lite mer färg på kontoret kanske du ska lägga in en blå kontorsmatta som blir ett färgglatt inslag och som bryter av på ett trevligt sätt mot övrig kontorsinredning.

Tips för att skapa en kreativ arbetsplats

 1. Använd olika former
 2. Inred med färger

Textilplattor på kontor


Så länge en matta är slitstark och klarar av att användas i en miljö där den utsätts för en högre belastning så fungerar den utmärkt som kontorsmatta.

Vi har istället för att fokusera på de runda kontorsmattorna, valt att fokusera på kontorsmattor i form av plattor.

Fördelar med textilplattor på kontoret


Att välja textilplattor till kontoret har många fördelar. Man kan antingen välja att sätta ihop flera plattor för att skapa heltäckande mattor men man kan också enbart installera några få plattor på utvalda ställen i lokalen.

Genom att lägga textilplattorna i olika riktningar kan man skapa vackra rutiga mönster och man kan även välja att köpa några olika färger som man lägger omlott för att skapa en trivsam och inspirerande arbetsmiljö.

En textilplatta i måtten 50x50


Vår kontorsmatta kommer i storleken 50x50 cm på varje textilplatta. Varje paket med textilplattor täcker en yta av 5 m2.

Denna formfaktor gör även att du med enkelhet kan lägga in ett textilgolv på mindre utvalda ytor i en lokal. Kanske ska varje kontorsplats ha en kontorsmatta för att förbättra de ergonomiska faktorerna genom att stå på ett lite mjukare underlag?

Employ Loop Fountain Employ Loop Cirrus Employ Loop Atlantic Office 2 Cam002 SCENE
Employ loop Baring Oxford Nordic 50cm PBT Employ Loop Jet 50cm Quarter Turn Scene

Heltäckningsmatta till kontor


Vill man istället inreda kontoret med en heltäckningsmatta går det såklart också bra. Det är viktigt att man tänker på att golven på ett kontor oftast har en relativt hög trafik. Det ställer vissa krav på heltäckningsmattans slitstarka egenskaper om den ska hålla sig fin under lång tid.

Välj en heltäckningsmatta till kontoret som har en kort lugg

Om det ska vara lugg på heltäckningsmattan som ligger på kontoret så rekommenderar vi att välja en så kort lugg som möjligt. Mattor med kortare lugg är enklare att rengöra vilket är en viktig aspekt om det ska läggas heltäckningsmattor på ett kontor.

Måttbeställda mattor till konferensrum


Vi tillverkar även måttbeställda mattor till konferensrum som är helt anpassade och skräddarsydda för det rum som mattan ska ligga i.

Om det är så att ni även önskar en helt unik form på mattan till konferensrummet så är även det möjligt att ordna. Vill ni designa er helt egna form på mattan, klicka här för att börja designa er egen form.

Så tillverkar vi en måttbeställd matta till konferensrum och kontor


När ni valt storlek, form och eventuell kant på er nya måttbeställda matta till konferensrummet eller kontoret, syr vi mattan i vårt skrädderi i Sverige. Vi är stolta över vår svenska tillverkning och det hantverk som krävs för att tillverka en riktigt fin matta.

 1. Mattan skärs till
  Först skärs er matta ut i en stor maskin utifrån den form ni valt. Vår maskin kan hantera mattor upp till 4 meter i bredd och över 10 meter i längd. Det gör det möjligt att kunna beställa riktigt stora mattor.
 2. Våra skräddare kantsyr
  Därefter tar vår skräddare och syr er kant eller syr in ert kantband för hand i en stor symaskin. Detta steg i tillverkningen kräver både precision men också mycket stor erfarenhet av hantverket.
 3. Er matta levereras
  Till sist rullas mattan ihop och paketeras för snabb leverans.
Mattbestalld 3

Vad ska du tänka på när du köper en matta till kontoret?

📏Hur stor matta till kontoret ska jag ha?

Våra skräddare skär till din matta ner på centimetern efter dina egna önskemål. Hos oss kan du få vilka mått du vill inom dimensionerna 4x10 meter när du köper din matta till kontoret. Du kan också välja att köpa din kontorsmatta i form av textilplattor. Mattorna kommer i paket om 5 m2 styck och en textilplatta mäter 50x50 cm.

Det har aldrig varit enklare att köpa den perfekta mattan till kontoret!

👀 Kan jag få se mattan innan jag köper den?

Självklart går det bra! Hos oss kan du beställa obegränsat antal provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se på dataskärmen exakt vilken nyans som en matta har. Därför rekommenderar vi dig alltid att du först beställer hem provbitar av de mattor till kontoret som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem min matta till kontoret?

Du får hem din heltäckningsmatta till kontoret inom 2-4 arbetsdagar. Vill du ha en måttbeställd matta till ditt kontor är den hos dig efter 2-5 arbetsdagar. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser!

📌 Vilken form kan jag välja på min matta till kontoret?

Det finns många olika former att välja mellan när du köper en måttbeställd matta hos oss. Du kanske vill ha någon annan form än den traditionellt runda eller rektangulära mattan? Välj och vraka bland våra olika former och välj exakt den storlek som passar för dig.
Du kan också köpa våra textilplattor till kontoret. Mattorna kommer i paket om 5 m2. En textilplatta mäter 50x50 cm.

📌 Vilken färg kan jag få på min kontorsmatta?

Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en besökare på kontoret ska få när den kliver in där. Vi har ett stort urval av olika färger på mattor till kontoret. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på din matta.

📌 Hur gör jag för att lägga textilplattor?

Ta gärna hjälp av vår guide där du steg för steg får beskrivit hur du går tillväga för att lägga textilplattor själv.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån