Din kundvagn
Filtrera

Pris

Färg

Antracit
Beige
Blå
Brons
Brun
Champange
Greige
Grå
Grön
Gul
Guld
Lila
Ljusgrå
Rosa
Röd
Svart
Turkos
Vit

Tjocklek

Utomhusbruk

Altan
Balkong
Uterum
Utomhus
Inglasat uterum

Kampanjvara

Altanmatta

Förläng den sköna sommarsäsongen med en altanmatta. Här finns altanmattor i många olika färger för att du ska hitta rätt matta till ditt altandäck.

Det finns tyvärr inga produkter med din valda filtrering.

Förläng sommarsäsongen med en härlig altanmatta

Har du en altan och bor i Sverige så förstår vi att du letar efter alla tänkbara sätt för att kunna förlänga den sköna sommarsäsongen. Vårt varmaste tips till dig är att införskaffa en altanmatta. Om du köper en utematta som du placerar ovanpå ditt altandäck isolerar du golvet från det värsta av vinddraget som kommer upp mellan springorna i trätrallen samtidigt som du får ett mjukt underlag att gå på.

Tre saker du ska tänka på när du köper altanmatta


Altanmattan är en utematta och utemattor utsätts för väder och vind och samlar oftast på sig ganska mycket mer smuts än vad en matta som ligger inne gör.

 1. Välj ett material som är väderbeständigt
 2. Välj en altanmatta med goda dränerande egenskaper
  Du väljer med fördel en utematta som har gummiplots på undersidan så att altanmattan torkar snabbare när det har regnat eller du har tvättat den.
 3. Välj en matta till altanen som är enkel att tvätta
  Har du en matta utomhus utsätts den för mycket smuts och det ska vara enkelt att tvätta din matta för att den ska hållas fräsch under en längre tid. Här hittar du massvis med tips för hur du tvättar din matta.

Att tänka på

 • Välj material efter ute/inne altan
 • Hur enkelt ska mattan kunna tvättas
 • Mattan baksida - gummiplots för goda dränerande egenskaper

Vilken färg ska du välja till din altanmatta?


När man tänker på en altanmatta kanske man får upp en grön konstgräsmatta för näthinnan.
Att ha konstgräs på sin altan må vara populärt men det är långt ifrån det enda alternativet när det kommer till altanmattor. En annan trend som går att identifiera när det kommer till textilier på altanen just nu, är en grå altanmatta. Hos oss kan du både köpa den grå altanmattan och konstgräs i flera olika nyanser för att göra din altan så trevlig som möjligt.

Fyra populära färger på altanmattor:

 1. En grön altanmatta
  Färgen skapar en naturnära upplevelse på ditt altandäck.
 2. En svart altanmatta
  En stilren färg på din altanmatta som kommer hållas fräsch länge då smuts syns mindre.
 3. En grå altanmatta
  En grå altanmatta väljer den stilmedvetna för att skapa ett avskalat intryck på sin altan.
 4. En ljusgrå altanmatta
  Den ljusgrå mattan på altanen kan förlänga den skandinaviska inredningsstilen hela vägen ut på ditt altandäck.

Jag letar efter en altanmatta som är 5 meter bred, går det att få tag på?


Ja, förutsatt att din altanmatta befinner sig inom måtten 4x10 meter så kan du få din matta skuren enligt vilka dimensioner som helst. Är det så att dina mattmått skulle befinna sig utanför våra maximala mått så får man skarva ihop två mattor. Här hittar du instruktioner för hur du ska gå tillväga för att lägga en snygg skarv mellan två mattor.

Hur man lägger en altanmatta


När du har bestämt dig, och beställt hem din altanmatta, så är det dags att börja förbereda dig inför mattläggningen. När det kommer till att lägga en utematta så skiljer det sig något från om du ska lägga en matta inomhus.

För att göra din mattläggning så enkel som möjligt så har vi skrivit ihop en guide för vilka verktyg och material du behöver samt steg för steg hur du går tillväga när du ska lägga din altanmatta.

Vad behöver du veta när du ska köpa en altanmatta?

📏 Hur stor altanmatta ska jag ha?

Mät noga ut hur stor din altan är innan du beställer din altanmatta. Glöm inte bort att ha altanmattans sväll- och krympmån i beaktande när du mäter. Du bestämmer själv måtten på din altanmatta och vi kapar den utifrån mattans maxbredd.

👀 Kan jag få se altanmattan innan jag köper den?

Självklart! Hos oss kan du beställa obegränsat antal provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se på en skärm exakt vilken färg som en matta har. Därför rekommenderar vi att du först beställer hem provbitar av de altanmattorna som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem min altanmatta?

Du får hem din altanmatta inom 2-4 arbetsdagar från att du lagt din beställning. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser.

📌 Vilken färg kan jag få på min altanmatta?

Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en person som kliver ut på altanen ska få. Vi har ett stort urval av olika färger på altanmattor. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på din altanmatta.

📌 Kan jag lägga en altanmatta själv?

Det kan man absolut göra. Att lägga altanmatta behöver inte alls vara så svårt som man till en början kan tro. Här hittar du vår guide som steg för steg beskriver hur du går tillväga för att lägga altanmatta själv.

📌 Om jag letar efter en altanmatta som är 5 meter bred, går det att få tag på?

Självklart går det att ordna. Så länge dina mått befinner sig inom mattans maxbredd så kan du få din altanmatta skuren exakt efter dina mått. Skulle du vilja ha en altanmatta som är större så hittar du en enkel beskrivning på hur du skarvar din altanmatta i vår guide Lägga altanmatta.

Stuvbitar från våra mattor

allt 80% rabatt

När vi kapar mattor får vi massor med små bitar över.
Dessa säljer vi ut till rabatt. Passa på att fynda!

Till stuvbitarna

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån