Måttbeställd matta till din entré » Gratis provbitar (1-3 dagars leverans)
Din kundvagn

Entré

Dörrmatta, skomatta eller entrematta - mattan i din entre har många olika namn. Här har vi samlat alla våra slitstarka mattor som passar att lägga i entrén under ett par rubriker för att lättare förstå mattornas egenskaper. De mattor som visas här säljs antingen som löst liggande måttbeställda mattor alternativt mattor på rulle. Skulle du istället vara intresserad av en heltäckande matta i din entrén så går det såklart också bra.

Tål hårt slitage (47 st)

En matta som ligger i entrén ska tåla hårt slitage. Här har vi samlat alla våra slitstarka mattor som passar att lägga i entrén.

Vad är en dörrmatta och varför ska man ha en?


Den matta som du vanligtvis lägger vid din dörr kallas för en dörrmatta. Man brukar välja att lägga dörrmattan inomhus, precis innanför dörren för att kunna borsta av skorna på. En dörrmatta skapar en hemtrevlig och inbjudande känsla för gäst såväl som för dig själv när du kommer hem efter en dag på jobbet.

När du ska välja dörrmatta, välj en slitstark matta, gärna med halkskydd


Dörrmattan utsättas för hårt slitage och smuts då den brukar placeras precis innanför ytterdörren. Vi får både med oss grus och smuts samt vatten och fukt när vi klampar in genom dörren med våra ytterskor.

Det är därför viktigt att du väljer en slitstark matta som både kan stå emot väta bra och som torkar snabbt. Att dessutom välja ett material på baksidan på dörrmattan med hög friktion gör att du slipper köpa något extra halkskydd.

Faust roomshot 90 HR

Väljer du kanske en blå eller röd entrematta?


En blå eller röd matta som entrematta skapar ett lekfullt och varmt intryck när du stiger in genom dörren. Den blå färgen skapar ett lugn samtidigt som den röda färgen kan signalera kärlek och värme och bidra till en ombonad och hemtrevlig stämning.

Dörrmatta på metervara - vi tar det steget längre


Att kunna köpa sin entrematta på rulle är smidigt då du på plats kan skära till hur lång du vill att din matta ska vara. Vi har tagit denna bekvämlighet ett steg längre. Hos oss får du din nya entrematta måttbeställd, skräddarsydd ner på centimetern utifrån hur du vill ha den, på alla ledder.

En måttbeställd matta - här är några av alla fördelar

  • Möjlighet att få den form som passar dig exakt
  • Perfekt för de utrymmen som inte har några standardmått
  • Många olika färger att välja bland

Hur tvättar man sin dörrmatta?


Dörr- eller entremattan utsätts, som tidigare nämnts för hårt slitage och nedsmutsning. Därför är det viktigt att man med jämna mellanrum tvättar sin dörrmatta.

Beroende på vilket material och vilken typ av nedsmutsning som mattan har utsatts för så finns där några olika tips på hur du på ett effektivt sätt kan tvätta din matta.

Är mattan enbart i behov av en uppfräschning kan det räcka med en enkel behandling med bikarbonat, men har den fått en intorkad fläck kanske du måste tvätta den med en diskmedelslösning eller med kolsyrat vatten. Läs mer om hur du tvättar din dörrmatta i vår guide här.

Vad ska du tänka på när du köper en matta till din entré?

📏Hur stor matta i entrén ska jag ha?

Våra skräddare skär till och kantsyr din matta ner på centimetern efter dina egna önskemål. Hos oss kan du få vilka mått du vill inom dimensionerna 4x10 meter när du köper en måttbeställd matta till entrén. Det har aldrig varit enklare att köpa den perfekta mattan till entrén!

👀 Kan jag få se mattan innan jag köper den?

Självklart går det bra! Hos oss kan du beställa obegränsat antal provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se på dataskärmen exakt vilken nyans som en matta har. Därför rekommenderar vi dig alltid att du först beställer hem provbitar av de entrémattor som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem min matta till entrén?

Du får hem din måttbeställda matta till entrén inom 2-5 arbetsdagar. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser!

📌 Vilken form kan jag välja på min matta till entrén?

Det finns många olika former att välja mellan när du köper en måttbeställd matta hos oss. Du kanske vill ha någon annan form än den traditionellt runda eller rektangulära mattan? Välj och vraka bland våra olika former och välj exakt den storlek som passar för dig till din entrématta.

📌 Vilken färg kan jag få på min matta i entrén?

Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en besökare i din entré ska få när den kliver in där. Vi har ett stort urval av olika färger på mattor till entrén. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på din matta i entrén.

📌 Hur håller jag min entrématta ren?

Ta gärna hjälp av vår utförliga guide för mattvätt för att hålla din entrématta ren och fin.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån