Din kundvagn

Heltäckningsmatta sovrum

Mattan är en given inredningsdetalj i ditt sovrum. Här kan du ta del av de många fördelarna som finns när det kommer till sovrumsmattor. Det vanligaste är att man lägger en heltäckningsmatta i sovrummet men du kan givetvis också lägga en löst liggande måttbeställd matta.

Vilka heltäckningsmattor passar i ett sovrum?


Här har vi samlat alla våra heltäckningsmattor som passar att lägga i sovrummet under ett par rubriker för att lättare förstå mattornas egenskaper.

Mjuka och fluffiga heltäckningsmattor till sovrum (43 st)


Här har vi samlat våra mest mjuka och fluffiga heltäckningsmattor som kommer ge ditt sovrum en mysig och ombonad känsla.

Mjuka mönstrade heltäckningsmattor till sovrum (10 st)


Här har vi samlat heltäckningsmattor med spännande mönster. Samtliga mattor är mjuka i sin lugg och passar perfekt i sovrummet för att få den där ombonade känslan.

Kort lugg och slitstarka heltäckningsmattor till sovrum (18 st)


Om du är i behov av en slitstark heltäckningsmatta till ditt sovrum har vi här samlat våra mattor med kort lugg. Passar utmärkt för t.ex. gästrummet eller annat rum med hög gångtrafik.

Löst liggande måttbeställd matta till sovrum (57 st)


Det är inte alltid man vill ha en heltäckande matta i sovrummet. Givetvis kan du även måttbeställa en mjuk och skön löst liggande matta att ha under t.ex.sängen. Här är våra förslag på våra mjukaste mattor lämpliga för detta ändamål.

Konsten att skapa ett mysigt sovrum - börja med att rulla ut en matta


Många väljer att lägga in en matta i sovrummet för att slippa den otäcka känslan när du stiger upp ur den varma sängen på morgonen för att smärtsamt väckas till liv av det iskalla golvet under dina fötter.

Att lägga in en sovrumsmatta löser det problemet. Vidare bör du fundera på vilka egenskaper din nya sovrumsmatta ska ha. Somliga väljer en mjuk och fluffig matta till sina sovrum, men du kanske älskar att äta frukost på sängen i sovrummet och bör därför välja en tätare matta som är enklare att rengöra och dammsuga upp dina brödsmulor från.

Heltäckningsmattan är första steget till ett mysigt sovrum

Oavsett vilka egenskaper som är viktiga för dig när du väljer sovrumsmatta så är en sak säker: en matta är en given inredningsdetalj i ditt sovrum. När du ska skapa ett mysigt sovrum, är vår varmaste rekommendation att du börjar med att rulla ut en vacker matta.

3 tips - skapa ett mysigt sovrum

 1. Rulla ut en matta
 2. Bestäm om du vill ha heltäckningsmatta i sovrum eller en måttbeställd matta
 3. Välj en mjuk matta i sovrum
Meridia roomshot 42 HR

Kan jag ha heltäckningsmatta i mitt sovrum?


Självklart kan du lägga in en heltäckningsmatta i sovrummet.

Du väljer med fördel en matta som är riktigt mjuk och härlig för att göra det så trivsamt som möjligt i ditt sovrum. I sovrummet behöver du inte heller vara lika noga med din mattas slitstarka egenskaper då sovrumsgolvet generellt inte brukar utsättas för ett lika hårt slitage som andra golv i hemmet gör.

Glöm inte bort att dammsuga din heltäckningsmatta

Heltäckningsmattor samlar på sig damm och därför är det viktigt att du är noggrann med att dammsuga din heltäckningsmatta, minst en gång i veckan, gärna två.

5 tips på ljusa färger på heltäckningsmatta i sovrum

 1. Vit heltäckningsmatta
 2. Ljusgrå heltäckningsmatta
 3. Beige heltäckningsmatta
 4. Ljusblå heltäckningsmatta
 5. Silvrig heltäckningsmatta

3 anledningar till heltäckningsmatta i sovrum

 1. Det skapar en ombonad stämning
 2. Du får ett varmare golv
 3. Det är snyggt med en heltäckningsmatta i sovrummet

Om jag inte vill ha en heltäckningsmatta i sovrummet, vad finns det för alternativ?


Om man blickar bortom heltäckningsmattorna i sovrum så finns här en uppsjö av andra alternativ. Vill man inte ha en heltäckande matta så får man också experimentera med mattans placering i sovrummet, vilket är roligt.

Du kan läsa mer i vår storleksguide hur du ska tänka kring storlek på din sovrumsmatta och hur den kan placeras för att åstadkomma en ombonad och härlig känsla i sovrummet. Klicka här för att komma till storleksguiden.

Jag hittar ingen sovrumsmatta i rätt storlek - vad gör jag då?


Vi har observerat att storleken 200x300 är en av de populära storlekarna på mattor till sovrummet. Men vad ska du göra om du vill ha en sådan matta men ditt sovrum är för litet för en matta som är 200x300?

Få din matta måttbeställd

Beställer du en måttbeställd matta så spelar inte storleken på sovrummet någon som helst roll. Du kan bestämma vilken storlek på matta som du vill. Vår rekommendation är att man alltid måttbeställer sin sovrumsmatta för att få exakt den storleken som man vill ha.

Alla sovrum ser olika ut och är olika stora. Din nya sovrumsmatta blir ner på centimetern perfekt och det kommer inte bara kännas tillfredsställande för dig utan hela rummet får ett lyft av en måttbeställd matta.

Vill du designa din helt egna form på din sovrumsmatta, klicka här för att börja designa din egen form.

Måttbeställd matta i sovrummet - tänk på dessa saker

 • Placera mattan cirka 2/3 under sängen
 • Du vill ha möjlighet att sätta ner dina fötter på mattan när du kliver ur sängen

3 tips - måttbeställd matta i sovrum

 1. Bestäm om mattan ska ligga under sängen eller bredvid
 2. Välj en så stor matta som möjligt
 3. Ta hjälp av vår storleksguide för att välja rätt storlek

Så tillverkar vi en måttbeställd sovrumsmatta


När du valt storlek, form och eventuell kant på din nya måttbeställda sovrumsmatta, syr vi den i vårt skrädderi i Sverige. Vi är stolta över vår svenska tillverkning och det hantverk som krävs för att tillverka en riktigt fin matta.

 1. Mattan skärs till
  Först skärs din sovrumsmatta ut i en stor maskin utifrån den form du valt. Vår maskin kan hantera mattor upp till 4 meter i bredd och över 10 meter i längd. Det gör det möjligt att kunna beställa riktigt stora mattor.
 2. Våra skräddare kantsyr
  Därefter tar vår skräddare och syr din kant eller syr in ditt kantband för hand i en stor symaskin. Detta steg i tillverkningen kräver både precision men också mycket stor erfarenhet av hantverket.
 3. Din sovrumsmatta levereras
  Till sist rullas mattan ihop och paketeras för snabb leverans hem till dig.
Mattbestalld 3

Stora mattor passar utmärkt i sovrummet


Till sovrummet är det otroligt härligt att välja en stor matta. Du ska såklart utgå från hur stort rummet är men var generös när du väljer storlek på mattan. Det är sällan som du ångrar att du valde den lite större mattan.

Stora mattor passar perfekt för sovrummet då det skapar en trevlig och ombonad stämning och det är underbart att sätta ner fötterna på en varm matta efter en god natts sömn.

Lurvig matta i sovrum - en mjuk och fluffig favorit

En lurvig matta i sovrummet kan inte bli annat än riktigt mysig! Tänk dig att sätta ner fötterna på en mjuk, lurvig matta när du kliver upp ur sängen på morgonen. I vårt sortiment hittar du flera olika lurviga mattor som känns underbart att gå runt barfota på.

Tips - mjuk heltäckningsmatta sovrum

 1. Välj en heltäckningsmatta med lång lugg
 2. Välj en ljus kulör för en ljus stämning i rummet
 3. Välj beige istället för vit heltäckningsmatta i sovrum. Den är enklare att hålla ren.

3 tips för att inreda ett litet sovrum


 1. Välj en genomgående ljus inredning
  En vit- eller ljusgrå matta och sängmöbler som går i en ljus kulör skapar känslan av rymd i det mindre rummet.
 2. Bygg in din förvaring
  Försök att tänka minimalistiskt och var sparsam med din inredning i det mindre sovrummet. En stark rekommendation är att dölja sin förvaring i sovrummet för att skapa känslan av ett större rum.
 3. Använd speglar
  Att sätta upp en, kanske till och med två speglar i det mindre sovrummet gör att det känns större än vad det egentligen är.

Tänk på detta när du inreder det mindre sovrummet

 • Ljus inredning
 • Inbyggd förvaring
 • Speglar för att få känslan av djup

Vilka färger väljer folk att inreda med i sitt sovrum?


När man väljer färg till sitt sovrum är det viktigt att man väljer en lugn och harmonisk kulör att inreda med. Mattan är ett givet inslag i sovrumsinredningen tycker vi. Dessa mattor rekommenderar vi för att skapa en harmonisk känsla och ett behagligt lugn i ditt sovrum.

Populära färger på heltäckningsmatta i sovrum


I följande sektion går vi igenom några populära färger på heltäckningsmatta i sovrum som skapar en stilren och harmonisk atmosfär. Läs vidare för att få inspiration för heltäckningsmatta till ditt sovrum här nedan.

3 populära färger heltäckningsmatta i sovrum

 1. Grå heltäckningsmatta i sovrum
 2. Ljus heltäckningsmatta i sovrum
 3. Beige heltäckningsmatta i sovrum

En heltäckningsmatta i sovrum som är grå

En grå heltäckningsmatta i sovrummet är enkel att kombinera med din övriga inredningsstil oavsett om den är ljus, mörk eller färgstark. En grå heltäckningsmatta skapar ett stilrent uttryck och ger ett lugnt och sobert intryck till ditt sovrum.

En ljusare kulör skapar en luftigare känsla

Du väljer med fördel en något ljusare grå färg på heltäckningsmattan i sovrummet för att få en luftig och lätt känsla i rummet som tar till vara på dagsljuset. En grå heltäckningsmatta i ditt sovrum är en given favorit som det tar lång tid innan du tröttnar på.

Stilren heltäckningsmatta i sovrum som är svart

För den som istället gillar att jobba med kontraster kan en svart heltäckningsmatta i sovrum skapa en häftig dynamik i rummet. En svart heltäckningsmatta i sovrummet lyfter fram övriga möbler som går i en ljusare färg. Har din säng exempelvis en ljusgrå eller beige klädsel så blir det nästan som att en svart heltäckningsmatta i sovrummet per automatik leder blicken mot din sovplats.

Välj en ljus heltäckningsmatta i sovrummet som är beige

En klassiker är en ljus heltäckningsmatta i sovrummet som går i en beige kulör. En beige färg på din heltäckningsmatta i sovrummet skapar en varm och samtidigt luftig känsla som många trivs med. Det är viktigt att inreda rummet där du sover på ett sätt som skapar en så lugn och skön stämning som möjligt. En naturnära, beige färg på heltäckningsmattan i sovrummet brukar fungera bra.

En härlig heltäckningsmatta i sovrum som är blå

En något mer alternativ färg att välja på sin heltäckningsmatta i sovrummet är blå. Det sägs att färgen blå har en lugnande effekt på oss människor så vi tänker att det även borde kunna fungera på färgvalet av heltäckningsmattan i sovrummet.

En heltäckningsmatta i sovrum som är blå går att variera i olika mörkare eller ljusare nyanser. Antingen kan man, liksom med den svarta heltäckningsmattan, jobba med kontrasterna i rummet och tar då en mörkare blå heltäckningsmatta mot en ljusare inredning. Eller så gör man tvärt om och letar efter en ljusare, blå heltäckningsmatta till sitt sovrum. De ljusare, blå heltäckningsmattorna går ibland åt det mer gröna- eller pastellaktiga hållet och det är många som uppskattar att inreda med dessa ljusa färger i sina hem. Så varför inte prova att ha det även som en blå heltäckningsmatta i sovrummet?

En heltäckningsmatta i sovrum i en grön färg

Om du istället vill ha en mer naturnära kulör på golven i ditt sovrum kan en heltäckningsmatta i en grön färg vara något att kika efter. Den gröna färgen på heltäckningsmattan skapar en mysig och mjuk stämning i sovrummet och får gärna kompletteras med en i övrigt ljus inredning då det skapar ett trevligt helhetsintryck.

En vit heltäckningsmatta i ditt sovrum

En vit heltäckningsmatta i ditt sovrum skapar rymd och en luftig känsla. Till sovrummet är det ett ypperligt tillfälle att välja en vit heltäckningsmatta då golvet inte utsätts för ett lika hårt slitage som exempelvis golvet i en hall gör. Väljer man en vit heltäckningsmatta till sitt sovrum så bör man vara extra noga med att dammsuga den för att hålla den fräsch under lång tid. Som med alla mattor ska du även vara noga med att ta bort eventuella fläckar så snart som möjligt.

3 tips - ta bort fläckar på heltäckningsmatta i sovrum

 1. Agera så snart du upptäckt fläcken
 2. Badda fläcken istället för att gnugga in den
 3. Se till att området där fläcken var, torkar ordentligt efter rengörningen

Du hittar alla våra tips om fläckborttagning på sidan Mattvätt.

Heltäckningsmatta i sovrum pris


Så vad kan man förvänta sig att betala för pris för en heltäckningsmatta i sitt sovrum? Hos oss hittar du ett stort utbud av olika heltäckningsmattor för sovrummet i ett brett prisspann. Allt från de riktigt lyxiga pjäserna till de billigare varianterna på heltäckningsmattor. Priserna börjar från ca 330 kronor per m2. Här finns det många heltäckningsmattor att välja mellan i olika färger, mönster och ytor.

En extra mjuk heltäckningsmatta i ditt sovrum

En mjuk heltäckningsmatta i sovrummet blir som en förlängning av din sköna säng. Hela sovrummet får en mjuk känsla och du skapar en härligt lugn atmosfär. Det finns många olika heltäckningsmattor till sovrummet att välja på men vill du ha en som är extra mjuk så rekommenderar vi dig att kika på en heltäckningsmatta som har en längre lugg.

Vad ska du tänka på när du köper en matta till ditt sovrum?

📏Hur stor matta till sovrummet ska jag ha?

Våra skräddare skär till din matta ner på centimetern efter dina egna önskemål. Hos oss kan du få vilka mått du vill inom dimensionerna 4x10 meter när du köper din matta till sovrummet. Det har aldrig varit enklare att köpa den perfekta mattan till sovrummet!

👀 Kan jag få se mattan innan jag köper den?

Självklart går det bra! Hos oss kan du beställa obegränsat antal provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se på dataskärmen exakt vilken nyans som en matta har. Därför rekommenderar vi dig alltid att du först beställer hem provbitar av de sovrumsmattorna som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem min matta till sovrummet?

Du får hem din heltäckningsmatta till sovrummet inom 1-3 arbetsdagar. Vill du ha en måttbeställd matta till sovrummet är den hemma hos dig efter 2-5 arbetsdagar. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser!

📌 Vilken form kan jag välja på min matta till sovrummet?

Det finns många olika former att välja mellan när du köper en måttbeställd matta till sovrummet hos oss. Du kanske vill ha någon annan form än den traditionellt runda eller rektangulära mattan? Välj och vraka bland våra olika former och välj exakt den storlek som passar för dig.

📌 Vilken färg kan jag få på min sovrumsmatta?

Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en besökare i ditt sovrum ska få när den kliver in där. Vi har ett stort urval av olika färger på mattor till sovrummet. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på din matta i sovrummet.

📌 Hur ska jag placera min matta i sovrummet?

Ta gärna hjälp av vår guide där du får massa tips på hur du ska tänka när du väljer storlek på din matta och hur mattan ska placeras i sovrummet för att på ett harmoniskt sätt samspela med dina andra möbler.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån