Köp heltäckningsmatta till sovrum nu » Gratis provbitar
Din kundvagn

Sovrum

Mattan är en given inredningsdetalj i ditt sovrum. Här kan du ta del av de många fördelarna som finns när det kommer till sovrumsmattor. Här har vi samlat alla våra mattor som passar att lägga i sovrummet under ett par rubriker för att lättare förstå mattornas egenskaper. Det vanligaste är att man lägger en heltäckningsmatta i sovrummet men du kan givetvis också lägga en löst liggande måttbeställd matta.

Mjuka och fluffiga (43 st)

Här har vi samlat våra mest mjuka och fluffiga mattor som kommer ge ditt sovrum en mysig och ombonad känsla.

Kort lugg och slitstarka (19 st)

Om du är i behov av en slitstark matta till ditt sovrum har vi här samlat våra mattor med kort lugg. Passar utmärkt för t.ex. gästrummet eller annat rum med hög gångtrafik.

Löst liggande måttbeställd matta (53 st)

Det är inte alltid man vill ha en heltäckande matta i sovrummet. Givetvis kan du även måttbeställa en mjuk och skön löst liggande matta att ha under t.ex.sängen. Här är våra förslag på våra mjukaste mattor lämpliga för detta ändamål.

Konsten att skapa ett mysigt sovrum - börja med att rulla ut en matta


Många väljer att lägga in en matta i sovrummet för att slippa den otäcka känslan när du stiger upp ur den varma sängen på morgonen för att smärtsamt väckas till liv av det iskalla golvet under dina fötter.

Att lägga in en sovrumsmatta löser det problemet. Vidare bör du fundera på vilka egenskaper din nya sovrumsmatta ska ha. Somliga väljer en mjuk och fluffig matta till sina sovrum, men du kanske älskar att äta frukost på sängen i sovrummet och bör därför välja en tätare matta som är enklare att rengöra och dammsuga upp dina brödsmulor från.

Heltäckningsmattan är första steget till ett mysigt sovrum

Oavsett vilka egenskaper som är viktiga för dig när du väljer sovrumsmatta så är en sak säker: en matta är en given inredningsdetalj i ditt sovrum. När du ska skapa ett mysigt sovrum, är vår varmaste rekommendation att du börjar med att rulla ut en vacker matta.

Meridia roomshot 42 HR

Kan jag ha heltäckningsmatta i mitt sovrum?


Självklart kan du lägga in en heltäckningsmatta i sovrummet.

Du väljer med fördel en matta som är riktigt mjuk och härlig för att göra det så trivsamt som möjligt i ditt sovrum. I sovrummet behöver du inte heller vara lika noga med din mattas slitstarka egenskaper då sovrumsgolvet generellt inte brukar utsättas för ett lika hårt slitage som andra golv i hemmet gör.

Glöm inte bort att dammsuga din heltäckningsmatta

Heltäckningsmattor samlar på sig damm och därför är det viktigt att du är noggrann med att dammsuga din heltäckningsmatta, minst en gång i veckan, gärna två.

Om jag inte vill ha en heltäckningsmatta i sovrummet, vad finns det för alternativ?


Om man blickar bortom heltäckningsmattorna i sovrum så finns här en uppsjö av andra alternativ. Vill man inte ha en heltäckande matta så får man också experimentera med mattans placering i sovrummet, vilket är roligt.

Du kan läsa mer i vår storleksguide hur du ska tänka kring storlek på din sovrumsmatta och hur den kan placeras för att åstadkomma en ombonad och härlig känsla i sovrummet. Klicka här för att komma till storleksguiden.

Jag hittar ingen sovrumsmatta i rätt storlek - vad gör jag då?


Vi har observerat att storleken 200x300 är en av de populära storlekarna på mattor till sovrummet. Men vad ska du göra om du vill ha en sådan matta men ditt sovrum är för litet för en matta som är 200x300?

Få din matta måttbeställd

Beställer du en måttbeställd matta så spelar inte storleken på sovrummet någon som helst roll. Du kan bestämma vilken storlek på matta som du vill. Vår rekommendation är att man alltid måttbeställer sin sovrumsmatta för att få exakt den storleken som man vill ha.

Alla sovrum ser olika ut och är olika stora. Din nya sovrumsmatta blir ner på centimetern perfekt och det kommer inte bara kännas tillfredsställande för dig utan hela rummet får ett lyft av en måttbeställd matta.

Måttbeställd matta i sovrummet - tänk på dessa saker

 • Placera mattan cirka 2/3 under sängen
 • Du vill ha möjlighet att sätta ner dina fötter på mattan när du kliver ur sängen

Stora mattor passar utmärkt i sovrummet


Till sovrummet är det otroligt härligt att välja en stor matta. Du ska såklart utgå från hur stort rummet är men var generös när du väljer storlek på mattan. Det är sällan som du ångrar att du valde den lite större mattan.

Stora mattor passar perfekt för sovrummet då det skapar en trevlig och ombonad stämning och det är underbart att sätta ner fötterna på en varm matta efter en god natts sömn.

3 tips för att inreda ett litet sovrum


 1. Välj en genomgående ljus inredning
  En vit- eller ljusgrå matta och sängmöbler som går i en ljus kulör skapar känslan av rymd i det mindre rummet.
 2. Bygg in din förvaring
  Försök att tänka minimalistiskt och var sparsam med din inredning i det mindre sovrummet. En stark rekommendation är att dölja sin förvaring i sovrummet för att skapa känslan av ett större rum.
 3. Använd speglar
  Att sätta upp en, kanske till och med två speglar i det mindre sovrummet gör att det känns större än vad det egentligen är.

Tänk på detta när du inreder det mindre sovrummet

 • Ljus inredning
 • Inbyggd förvaring
 • Speglar för att få känslan av djup

Vilka färger väljer folk att inreda med i sitt sovrum?


När man väljer färg till sitt sovrum är det viktigt att man väljer en lugn och harmonisk kulör att inreda med. Mattan är ett givet inslag i sovrumsinredningen tycker vi. Dessa mattor rekommenderar vi för att skapa en harmonisk känsla och ett behagligt lugn i ditt sovrum.

Vad ska du tänka på när du köper en matta till ditt sovrum?

📏Hur stor matta till sovrummet ska jag ha?

Våra skräddare skär till din matta ner på centimetern efter dina egna önskemål. Hos oss kan du få vilka mått du vill inom dimensionerna 4x10 meter när du köper din matta till sovrummet. Det har aldrig varit enklare att köpa den perfekta mattan till sovrummet!

👀 Kan jag få se mattan innan jag köper den?

Självklart går det bra! Hos oss kan du beställa obegränsat antal provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se på dataskärmen exakt vilken nyans som en matta har. Därför rekommenderar vi dig alltid att du först beställer hem provbitar av de sovrumsmattorna som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem min matta till sovrummet?

Du får hem din heltäckningsmatta till sovrummet inom 1-3 arbetsdagar. Vill du ha en måttbeställd matta till sovrummet är den hemma hos dig efter 2-5 arbetsdagar. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser!

📌 Vilken form kan jag välja på min matta till sovrummet?

Det finns många olika former att välja mellan när du köper en måttbeställd matta till sovrummet hos oss. Du kanske vill ha någon annan form än den traditionellt runda eller rektangulära mattan? Välj och vraka bland våra olika former och välj exakt den storlek som passar för dig.

📌 Vilken färg kan jag få på min sovrumsmatta?

Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en besökare i ditt sovrum ska få när den kliver in där. Vi har ett stort urval av olika färger på mattor till sovrummet. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på din matta i sovrummet.

📌 Hur ska jag placera min matta i sovrummet?

Ta gärna hjälp av vår guide där du får massa tips på hur du ska tänka när du väljer storlek på din matta och hur mattan ska placeras i sovrummet för att på ett harmoniskt sätt samspela med dina andra möbler.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån