Din kundvagn

Gångmatta till hall och korridor

En hallmatta eller gångmatta i hallen är bra för akustiken och det skyddar även golvet. Om du istället vill ha en heltäckande matta i hallen eller korridoren så går det såklart också bra och du hittar dessa mattor bland våra heltäckningsmattor.

Vilka mattor passar i en hall eller korridor?


Här har vi samlat alla våra måttbeställda gångmattor som passar för hall och korridor under ett par rubriker för att lättare förstå mattornas egenskaper.

Gångmattor som tål hårt slitage (18 st)


I hallen bör man ha en gångmatta som tål hög trafik och ett hårdare slitage. Här har vi samlat mattor som tål hårt slitage och passar till hall och korridor.

Mjuka gångmattor med en kort lugg (20 st)


För hallen på exempelvis ovanvåningen, där gångtrafiken inte är lika hög, kan en mjuk gångmatta med kort lugg passa in. Här hittar du våra mjuka mattor med kort lugg som lämpar sig för hall och korridor.

Mönstrade gångmattor (18 st)


Här har vi samlat våra vackra, mönstrade gångmattor som passar att lägga i hall och korridor.

Hallmattor och gångmattor i hallen


Det finns många fördelar med att rulla ut en gångmatta eller en hallmatta. Hallen är ett av de rum i ditt hem som utsätts för absolut hårdast slitage. Gångtrafiken i rummet är till exempel mycket högre än vad den är i ett sovrum.

Därför kan det vara smart att lägga in en matta i sin hall, dels som ett golvskydd men inte minst för de ljudabsorberande egenskaperna som mattan har.

Fördelar med att ha en matta i hallen

 • Ljuddämpande
 • Skyddar golvet

Många letar efter en stor eller lång hallmatta


Hallmattan och gångmattan skiljer sig något från den traditionella mattan som du lägger ut i andra rum i ditt hem. Mattan ska kunna utstå mycket hårt slitage och gärna ska den också ha ett bra halkskydd som gör att den ligger still och inte innebär någon snubbelrisk för förbipasserande.

Den långsmala formen på mattan gör det extra viktigt att mattan har det goda halkskyddet så att den inte flyttar på sig.

Jag letar efter en gångmatta med måtten 80*300 går det att få tag på?


Självklart går det bra att köpa en gångmatta med dessa mått. 80x250 är även ett populärt mått på gångmattor.

Gångmatta på metervara och på rulle


Vi är väl medvetna om att en hall kan variera mycket i storlek från hem till hem. Gångmattan går att köpa på metervara om du föredrar att beställa hem din nya gångmatta på rulle för att kunna skära till den själv hemma.

Det går även bra att få din gångmatta skuren direkt efter din halls mått. Du gör själv valet direkt på produktens sida.

Gångmattan måttbeställd


Vi tar det ett steg längre. Du kan även få din gångmatta måttbeställd som en löst liggande matta för att ha under t.ex. stolen där du tar av dig ytterskorna, byrån i hallen eller varför inte under klädhängaren.

Alla våra måttbeställda mattor går att få i en rad olika former, kantsydda eller med kantband. Alla mått inom dimensionerna 4x10 meter går att beställa när du köper en måttbeställd matta.

Hur väljer man rätt gångmatta?


Det finns några saker som du ska ta i beaktande när du väljer vilken gångmatta som du ska ha. Ha dessa tre saker i åtanke när du väljer din gångmatta:

 1. Mattan ska vara enkel att tvätta
 2. Vilket material du önskar och som är lämpligt
 3. Om du letar efter någon specifik färg

Välj en matta som är lätt att tvätta

I och med att hall- och gångmattor utsätts för hårt slitage så innebär det också att de kommer att bli smutsiga. Därför ska du välja en gångmatta eller hallmatta som är enkel att hålla efter och tvätta. Läs vår guide för mattvätt här.

En gångmatta i en helt egen form och storlek


Vi rekommenderar alltid att man måttbeställer sin gångmatta för att få exakt den storleken som man vill ha, alla hallar ser olika ut och är olika stora. Att få sin gångmatta ner på centimetern perfekt är inte bara en härlig känsla för dig utan kan lyfta hela rummet.

Vill du designa din helt egna form på din gångmatta, klicka här för att börja designa din egen form.

Så tillverkar vi en måttbeställd gångmatta


När du valt storlek, form och eventuell kant på din nya måttbeställda gångmatta, syr vi den i vårt skrädderi i Sverige. Vi är stolta över vår svenska tillverkning och det hantverk som krävs för att tillverka en riktigt fin matta.

 1. Gångmattan skärs till
  Först skärs din gångmatta ut i en stor maskin utifrån den form du valt. Vår maskin kan hantera mattor upp till 4 meter i bredd och över 10 meter i längd. Det gör det möjligt att kunna beställa riktigt stora mattor.
 2. Våra skräddare kantsyr
  Därefter tar vår skräddare och syr din kant eller syr in ditt kantband för hand i en stor symaskin. Detta steg i tillverkningen kräver både precision men också mycket stor erfarenhet av hantverket.
 3. Din gångmatta levereras
  Till sist rullas mattan ihop och paketeras för snabb leverans hem till dig.

Vilka material kan man ha på sin gångmatta?


Det finns allt ifrån gångmattor i ull, till gångmattor i plats eller jute. Det som alla dessa material har gemensamt är deras goda slitstarka förmågor. Det är viktigt att du väljer en slitstark gångmatta då den utsätts både för hög trafik såväl som smuts. Det finns även de som väljer att lägga gångmatta i kök för att utnyttja mattans tåliga egenskaper.

Negresco productshot 37 hr
Girona Runner 3066 PSH
Corato 157 PSH

Vilken färg ska man ha på sin gångmatta?


Man kan såklart välja en beige matta till hallen men det enklaste är nog kanske att man köper en mörk färg på sin gångmatta. Exempelvis är en grå gångmatta populär då den håller sig fräsch under en längre tid.

Skulle man vilja ha en annan färg på sin matta så erbjuder vi flertalet olika att välja bland i vårt utbud av hallmattor och gångmattor.

Vad ska du tänka på när du köper en matta till din hall och korridor?

📏Hur stor matta i hallen eller korridoren ska jag ha?

Våra skräddare skär till och kantsyr din matta ner på centimetern efter dina egna önskemål. Hos oss kan du få vilka mått du vill inom dimensionerna 4x10 meter när du köper en måttbeställd matta till hallen och korridoren. Det har aldrig varit enklare att köpa den perfekta mattan!

👀 Kan jag få se mattan innan jag köper den?

Självklart går det! Hos oss kan du beställa obegränsat antal provbitar gratis. Det är inte alltid lätt att se på dataskärmen exakt vilken nyans som en matta har. Därför rekommenderar vi dig alltid att du först beställer hem provbitar av de hall- eller korridormattor som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem min matta till hallen eller korridoren?

Du får hem din måttbeställda matta till hallen eller korridoren inom 2-5 arbetsdagar. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser!

📌 Vilken form kan jag välja på min matta till hallen och korridoren?

Det finns många olika former att välja mellan när du köper en måttbeställd matta hos oss. Du kanske vill ha någon annan form än den traditionellt runda eller rektangulära mattan? Välj och vraka bland våra olika former och välj exakt den storlek som passar för dig till din hall- eller korridorsmatta.

📌 Vilken färg kan jag få på min matta i hallen eller korridoren?

Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en besökare i din hall eller korridor ska få när den kliver in där. Vi har ett stort urval av olika färger på mattor till hall och korridor. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på din matta.

📌 Hur håller jag min hall- eller korridorsmatta ren?

Ta gärna hjälp av vår utförliga guide för mattvätt för att hålla din hall- eller korridorsmatta ren och fin.

Stuvbitar från våra mattor

allt 80% rabatt

När vi kapar mattor får vi massor med små bitar över.
Dessa säljer vi ut till rabatt. Passa på att fynda!

Till stuvbitarna

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån