Filtmatta » Gratis provbitar
Din kundvagn
Filtrera

Pris

Varumärke

Färg

Filtrera

Filtmatta

Från båten till källaren - en filtmatta kan du lägga på många olika ställen. Låt kreativiteten flöda och dra nytta av filtmattans mångsidighet.

Vad du kan använda en filtmatta till

Många av oss förknippar filtmattan med de textilier som du kan hitta i olika fordon. Det finns många olika användningsområden för filtmattan. Nedan följer några exempel där filtmattan lämpar sig utmärkt.

Din nya båtmatta är en filtmatta


En båtmatta brukar ofta vara tillverkad av filttyg. Det är denna typ av matta som du ska kolla efter om du planerar att lägga in textil i din bil eller båt.

Letar du efter husvagnsmatta - välj en filtmatta

För att addera en känsla av bekvämlighet och lyx inför semestern rekommenderar vi att din nya husvagnsmatta blir en filtmatta. Det slitstarka filttyget lämpar sig väl på ett golv i en husvagn som både kan utsättas för hårt slitage och nedsmutsning. Att lägga in en ny filtmatta skapar en hemtrevlig känsla och ger ditt semesterhem ett ordentligt lyft.

Det finns många fler ställen där det passar att lägga in en filtmatta.

Park 0910 PSH

Filtmattan som trappstegsmatta


Du väljer med fördel även en filtmatta att ha som trappmatta. Den tunna filtmattan är lätt att hantera och limmas enkelt fast på trappstegen där hemma.

Det finns flertalet olika färger att välja bland och du kan måttbeställa din trappstegsmatta precis enligt dina specifika mått hos oss.

Välj en filtmatta att ha som din nya dörrmatta


Du kan förlänga känslan av ditt hem ända ut på dörrtrappan genom att välja en dörrmatta i filttyg.

Liksom med altan- och balkongmattan blir det här också viktigt att du tänker på mattans dränering och köper en dörrmatta där luft kan cirkulera in under.

Avenue 0935 RSH2 tif

Billiga mattor


Denna matta tillhör segmentet av billiga mattor och har blivit populär på grund av dess förmåga att både kunna användas inomhus och utomhus.

Det kan vara klokt att lägga en filtmatta på de golv och underlag som behöver kunna stå emot kraftigt slitage och hög gångtrafik.

Filtmatta som bagagerumsmatta till din bil


Att lägga en filtmatta som bagagerumsmatta i bilen skyddar mot slitage samtidigt som det underlättar städningen i bilen otroligt mycket. Du har kanske precis skaffat ny bil och vill vara lite extra försiktig med bilinredningen. Eller så har ni köpt hund till barnen och när ni transporterar ert husdjur där bak i bilen så är en bagagerumsmatta idealisk för att skydda mot nedsmutsning. En filtmatta är vår varmaste rekommendation att rulla ut och ha som en extra bagagerumsmatta.

Fräscha upp den gamla bilen med filtmatta som bagagerumsmatta

Att lägga in en filtmatta i den lite äldre bilen ger verkligen ditt fordon ett lyft. Den gamla bagagerumsmattan har kanske nötts ner under åren. Det blir ju många in- och urpackningar under årens lopp i en bil. Har du dessutom transporterat byggmaterial, hundar eller andra saker som slitet och smutsat ner i bagageutrymmet så är det inte alls konstigt att bagagerumsmattan har blivit nedsliten. Att lägga in en filtmatta som bagagerumsmatta gör att utrymmet längst bak i bilen fräschas upp ordentligt.

Det är enkelt att skära till din bagagerumsmatta

Det är inte heller särskilt svårt att skära till din nya bagagerumsmatta. Vi rekommenderar att du tar måtten på ditt bagageutrymmes bredd och djup och lägger på minst 5 cm på varje sida. När du sedan har fått hem mattan så använder du dig antingen av en mattkniv eller en sax för att göra den sista finskärningen för den optimala passformen på din bagagerumsmatta. Använd något hårt att skära mot, exempelvis en bräda eller en bit plywood så att du inte skär direkt på golvet i bagageutrymmet.

Hund i bagageutrymmet pa bil

Vad behöver du veta när du ska köpa en filtmatta?

📏 Hur stor filtmatta ska jag ha?

Mät noga ut hur stort rummet är innan du beställer din filtmatta. Glöm inte bort att alltid lägga till 5 cm extra i skärmån runt om mattan. Det kan förekomma en måttavvikelse på +/- 1-5 cm vid kapning av heltäckningsmattor. Dessutom är sällan ett rum helt rakt, det är också en anledning till att du behöver lite extra skärmån när mattan ska läggas in.

👀 Kan jag få se filtmattan innan jag köper den?

Självklart! Hos oss kan du beställa obegränsat antal provbitar gratis. Det är inte alltid helt lätt att se på en skärm exakt vilken färg som en filtmatta har. Därför rekommenderar vi att du först beställer hem provbitar av alla de filtmattor som du är intresserad av.

🚚 Hur snabbt får jag hem min filtmatta?

Du får hem din filtmatta inom 1-3 arbetsdagar från att du lagt din beställning. En bra e-handelsupplevelse innebär snabba leveranser.

📌 Vilken färg kan jag få på min filtmatta?

Botanisera bland alla våra olika färger på filtmattor för att hitta den nyans som passar dig bäst. Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill att en person som kliver in i ditt rum ska få. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna för vilka färger och mönster du kan välja på din filtmatta.

📌 Kan jag lägga en filtmatta själv?

Det kan man absolut göra. Att lägga heltäckningsmatta behöver inte alls vara så svårt som man till en början kan tro. Här hittar du vår guide som steg för steg beskriver hur du går tillväga för att lägga en filtmatta.

📌 Hur håller jag min filtmatta ren?

Om olyckan är framme och du råkar få en fläck på din filtmatta, har vi här samlat alla våra bästa tips för hur du utför mattvätt på egen hand där hemma.

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån