Din kundvagn

Matta i trappa - hur gör man?

Vardagsrum trappa och matta

Ska du lägga matta i trappan så finns det två huvudsakliga sätt att gå till väga. Antingen limmar du fast mattan eller så använder du dubbelhäftande tejp.

I den här artikeln kan du läsa om för och nackdelarna med respektive sätt och vad som mer kan vara bra att ha i åtanke om du ska lägga matta i trapp.

Limma matta i trappan

Att limma fast sin matta i trappan med montagelim ger det överlägset bästa resultatet. Detta är vad vi rekommenderar då man kan vara säker på att mattan ligger på plats och inte åker runt. Att limma sin matta är även näst intill nödvändigt om man vill “vika” mattan över kanterna på trappstegen. Montagelim hittar du på de flesta välsorterade byggvaruhusen.

Om du ska tejpa mattan i trappan

Vi brukar inte rekommendera att man tejpar sin matta i trappan men om man ändå ska göra detta så använd en stark dubbelhäftande tejp. Att tejpa mattan i trappen fungerar om det är en mattbit på varje trappsteg, inte om mattan ska “vikas” över trappstegskanterna.

Välj en slitstark matta

Välj en slitstark matta om du ska lägga matta i en trapp. Trappstegen utsätts för ett relativt hårt slitage och det ställer höga krav på att mattan är slitstark för att den ska hålla länge.

Stuvbitar från våra mattor

allt 80% rabatt

När vi kapar mattor får vi massor med små bitar över.
Dessa säljer vi ut till rabatt. Passa på att fynda!

Till stuvbitarna

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån