Först förstår vi att det inte är lätt att se på skärmen hur en matta ser ut!

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra mattor.

Gå in på produkten och klicka Beställ varuprov. Direkt till din brevlåda inom 1-2 dagar.

Sen erbjuder vi också rikstäckande mattläggning till fast pris!

Låt ett proffs installera er nya matta - dessutom till ett fast pris.

Vi erbjuder mattläggning i hela Sverige genom vårt samarbete med Hemfixarna.

Läs mer på vår sida om mattläggning

Sydd vs kantbandad mattkant

När du köper en måttbeställd matta hos oss får du välja mellan en sydd eller en kantbandad kant på mattan. Här reder vi ut skillnaden på dessa kanter och vilken som passar bäst när.

Kantband 2

När du köper en måttbeställd matta hos oss får du välja mellan en sydd eller en kantbandad kant på mattan. Här reder vi ut skillnaden på dessa kanter och vilken som passar bäst när.

Du kan fördjupa dig och läsa mer om Kantband och Sydd kant på deras respektive sidor. Där kan du även se alla tillgängliga färger som går att välja mellan.

En diskret kant

Om du vill ha en så diskret mattkant som möjligt ska du välja alternativet sydd kant i färgen ton-i-ton. Då får du din mattkant langetterad med en tråd som är snarlik i färg som mattan har. Detta blir den absolut mest diskreta kanten på en matta.

Stark kontrast på kanten

Vill du istället att kanten på mattan ska markeras tydligt så kan du antingen välja en sydd kant i en kontrastfärg eller en kantbandad kant i någon av alla färger och material som finns tillgängliga.

Kantband

I vissa material finns det möjlighet att välja mellan 30 eller 50 mm bredd på kantbanden. Ett bredare kantband kan skapa en häftig och maffig känsla på mattkanten.

Ett kantband blir lite tjockare än en sydd kant

Ett kantband som avslutning på mattan blir lite tjockare än en sydd kant. Detta kan avslutningsvis vara bra att ta med i beaktande när du ska välja kantning på din nya matta.

Stuvbitar från våra mattor
allt 80% rabatt

När vi kapar mattor får vi massor med små bitar över.
Dessa säljer vi ut till rabatt. Passa på att fynda!

Till stuvbitarna