Först förstår vi att det inte är lätt att se på skärmen hur en matta ser ut!

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra mattor.

Gå in på produkten och klicka Beställ varuprov. Direkt till din brevlåda inom 1-2 dagar.

Sen erbjuder vi också rikstäckande mattläggning till fast pris!

Låt ett proffs installera er nya matta - dessutom till ett fast pris.

Vi erbjuder mattläggning i hela Sverige genom vårt samarbete med Hemfixarna.

Läs mer på vår sida om mattläggning

Inred billigt - 10 tips för att förnya din inredningen med en liten budget

I den här artikeln hittar du våra 10 bästa tips på hur du kan göra för att förnya inredningen där hemma, utan att behöva spendera några stora summor pengar.

S o c i a l c u t 7 T8v SHY Xq4 U unsplash

Ibland känner man att hemmet är i behov av en välbehövlig makeover men det finns varken pengar eller viljan att gå och köpa nya dyra möbler. I den här artikeln hittar du våra 10 bästa tips på hur du kan göra för att förnya inredningen där hemma, utan att behöva spendera några stora summor pengar.

1. Secondhand-shoppa

Planera in en stor loppisrunda till helgen. Men glöm inte bort att se över och gör plats för dina nya loppisfynd först. Det är enkelt gjort att man köper på sig för många saker som man inser, när man väl kommer hem, att man inte alls hade plats för. Skänk bort saker som du inte längre använder eller lämna in det på loppisens inlämningsställe innan du börjar leta efter nya prylar.

Hostfarger i skogen

FOTO: Smileus

2. Plocka in saker från naturen

När du är ute på din joggingtur eller skogspromenad ser du med all säkerhet många pinnar och löv som ligger på marken. Stanna upp en dag när du är ute och plocka med dig något från naturen hem. När du kommer hem så är det bara fantasin som sätter gränserna för hur du kan dekorera med dina nya naturmaterial. Du kan till exempel sprida ut höstgula löv över en vit canvas och hänga på väggen eller inreda hyllan i vardagsrummet med några vackra grenar som du har hittat i skogen.

Obs! Se till att du får plocka det materialet som du är intresserad av från skogen. Äger du inte marken som du rör dig på så får du exempelvis inte bryta några grenar från levande träd.

Malade krukor

FOTO: tete_escape

3. Måla dina krukor

Köp en rulle maskeringstejp hos din lokala färgaffär och en eller flera snygga burkar med färg. Det brukar inte gå åt särskilt mycket färg så fråga efter den minsta volymen som finns tillgänglig i butiken. När du kommer hem så låter du kreativiteten flöda och tejpar några snygga mönster som du sedan målar över. När färgen har börjat torka, kan du försiktigt pilla bort maskeringstejpen och skåda det vackra resultatet. Du kan såklart köpa en mindre pensel och måla krukorna på frihand också!

Koksbord i tra med rund matta

FOTO: Photographee.eu

4. Köp en liten rund matta till vardagsrummet

Mattor finns att köpa i alla olika prisklasser, från de billiga till riktigt lyxiga och dyra mattorna. Vi tycker att en liten rund matta gör sig väldigt snygg i vardagsrummet som en inredningsdetalj. Här är några färger som vi gillar under 2020 på måttbeställda mattor.

Kampanj -20%
Magnificus Silvermoon Mellangra
Pampig, fluffig och lyxig

Magnificus Mellangrå Matta (Måttbeställd)

665 kr/m2
(Ord. pris: 831 kr/m2)
Utgående
Kampanj -30%
Marble Marmor Carrara Vit
Stenimitation

Marmor Vit Matta (Måttbeställd)

708 kr/m2
(Ord. pris: 1,011 kr/m2)

Psst… och det bästa av allt är att du kan välja olika former och variera storleken på mattan hur mycket du vill när du köper din måttbeställda matta av oss.

Orange soffa med kuddar i olika farger

FOTO: Photographee.eu

5. Byt tyg på kuddarna

Att byta ut tyget på kuddarna i vardagsrummet är ett enkelt knep för att göra en större förändring med ganska små medel. Färgen på kuddarna är kanske inte något som man tänker på det första man gör när man går in i ett vardagsrum. Men faktum är att det är en inredningsdetalj som gör stor skillnad i hur helheten av vardagsrummet upplevs. Köp något eller några stycken olika tyger, kanske på secondhand-affären och ta fram symaskinen. Att sy kuddfodral behöver inte alls vara så svårt som det låter!

Gula gardiner med vackert ljus

FOTO: Photographee.eu

6. Häng upp nya fräscha gardiner

Gardiner som hänger för länge förlorar sin forna glans då solen bleker de efter hand. Detta gäller särskilt om du har gardiner i någon mörk ton. Vi älskar ljusa och gärna något transparenta gardiner som låter dagsljuset vackert sippra in genom fönstret.
Att ha ljusinsläppet i rummet i åtanke när man inreder anser vi är en nyckelfaktor i en trivsam och harmonisk heminredning.

Suckulenter pa betongbord

FOTO: Anja Kaiser

7. Köp krukväxter

Växter är något som vi tycker väldigt mycket om och som vi gärna har på alla tänkbara platser i våra hem. Gå till blomsteraffären eller om du vill komma ännu billigare undan så är ett träff där man byter sticklingar med varandra att föredra. Dessa sticklingbytar-träffar anordnas med jämna mellanrum och vårt tips är att hålla utkik på olika forum på nätet var nästa kommer att hållas.

Trastege som bokhylla

FOTO: FollowTheFlow

8. Ställ in en gammal trästege som bokhylla

En gammal stege i trä kan man få tag på från en secondhandaffär med lite tur. Vi gillar när stegarna är helt trärena, men föredrar du den målad så köp en burk med vit färg och måla den i ett par lager.

Tavla med vaxtmotiv mot gronbla bakgrund

FOTO: FollowTheFlow

9. Dekorera väggarna med fina posters

Det finns många olika sidor på nätet där du kan beställa posters med ett stort utbud av olika motiv. Nästan alla kan hitta något motiv som faller dem i smaken.
Köp en tavelram i matchande storlek på loppis och är färgen inte helt rätt på den så är det ju bara att måla om ramen!

Soffa och fluffig matta i vardagsrum

FOTO: Dariusz Jarzabek

10. Möblera om

Det finns ingen förändring som gör så stor skillnad i hemmet som att möblera om. Att flytta runt sina möbler till någon ny passande konstellation gör nästan så att det känns som att du har flyttat in i ett nytt hem. Det finns några generella möbleringstips såsom att dra ut soffan en bit från väggen för att skapa mer rymd i rummet och hur du ska placera din matta i vardagsrummet under soffgruppen, kan du läsa mer om här.

Stuvbitar från våra mattor
allt 80% rabatt

När vi kapar mattor får vi massor med små bitar över.
Dessa säljer vi ut till rabatt. Passa på att fynda!

Till stuvbitarna