Din kundvagn

Inredningstrender våren 2020

Inredning i naturmaterial

Låt oss djupdyka i en analys och spaning inför våren 2020’s inredningstrender. Sammanfattningsvis kan man konstatera att de stora teman som går att identifiera handlar om naturnära färger och återvunna material för att låta det lugna och harmoniska på insidan av oss människor speglas i det yttre materiella i våra hem.

Lyx har tagit en ny form i 2000-talets inredningstrender. På 1900-talet så var den materiella standarden en indikation på ett gott liv. Pråliga möbler med stora utsmyckningar och pampiga detaljer var det dåtida sättet att visa på välstånd och lycka och det var således dessa saker som tog plats i hemmen. Men det har skett ett skifte i trenden kring vad som anses som välmående idag och det speglar sig i hur vi inreder våra hem.

Lila soffa mot lila vagg

Harmonin på insidan speglas i hur vi inreder

Vi vill känna oss harmoniska inombords och vi söker oss till det naturliga och spirituella till en större utsträckning. På insidan vill vi känna harmoni och detta speglar hur vi inreder våra hem idag. Insidan ska reflektera det man kan se på utsidan. Detta har tagit sig uttryck i inredningstrender som går mer mot de naturliga och dova färgerna och där det hållbara har fått en mycket mer central roll i hur vi tänker kring inredning. Inredningstrender 2020 fortsätter i den riktningen. Dessa dova och naturnära färger tycker vi passar utmärkt till vardagsrummet. De är tillverkade i 100 % ull.

Skyltfonster loppis

Hållbarhet i olika former

Hållbarhet kan ta sig uttryck på många olika sätt inom inredning. Allt ifrån att ge en känsla genom en dov och naturnära färgsättning till att vi använder oss av återvunna material och secondhandvaror när vi inreder våra hem. En gemensam nämnare för inredningstrenderna 2020 tycker vi oss se är just denna medvetenhet. Medvetenheten om sig själv såväl som sin omgivning, både på en lokal och en global nivå.

Minimalism lampa och sittpuff

Minimalism

Minimalism är ett annat stråk som får prägla inredningen 2020. Det ska vara sparsamt möblerat med noggrant utvalda detaljer som syns i våra hem. Vi har gått från det pråligt utsmyckade med många detaljer till det avskalade och enkla. Och de få detaljer vi väljer att lyfta fram får gärna vara på temat hållbarhet.

Evgeni evgeniev LP Kk3wtk C g unsplash

En rådande global klimatkris

En rådande global klimatkris har satt sin tydliga prägel på hur vi tänker kring inredningen i våra hem. Vi är mer medvetna om de material som vi tar in i hemmet och vi vill gärna kunna ge föremål ett längre liv genom att återanvända och köpa saker från loppisar och antikhandlare. Att i första hand vårda sina saker för att de ska få ett så långt liv som möjligt, att laga prylar som har gått sönder och i sista hand köpa nytt är grundfilosofin i ett cirkulärt och hållbart beteende. Och detta är något som bör och faktiskt redan till viss del anammas i moderna inredningstrender.

Skomakare

Ta lärdom av tidigare generationer

Om man går tillbaka bara några generationer i tiden så kan man se hur det cirkulära beteendet hade en central roll i hur människor levde sina liv. Man köpte saker av hög kvalitet som höll länge, man återanvände, lagade och det var sällan och i sista hand som man faktiskt köpte nytt. Så på ett sätt så har vi gått ifrån 1900-talets inredningstrender med de pråliga och maffiga sakerna i våra hem. Men samtidigt blickar vi faktiskt bakåt och rör oss mot den cirkulära och hållbara stilen igen.

Stuvbitar från våra mattor

allt 80% rabatt

När vi kapar mattor får vi massor med små bitar över.
Dessa säljer vi ut till rabatt. Passa på att fynda!

Till stuvbitarna

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån