Din kundvagn

9 tips för att inreda den lilla balkongen

Mysig liten balkong

När det kommer till våra balkonger så finns det några tips för att göra uteplatsen lite extra mysig. Alla har inte lyxen att ha en stor balkong eller ett härligt altandäck som sträcker sig långt ut i trädgården. Men även den lilla balkongen går med några få enkla trick att göra riktigt mysig och en plats som man vill sitta på, långt in på natten under de ljumma sommarkvällarna.

I den här artikeln kommer vi med våra 9 bästa tips för att göra den lilla balkong riktigt trevlig för att maximera förutsättningarna för din balkong-sommar 2020.

Jeshoots com Z Mnefo I3k unsplash

1. Storstädning

Börja ditt balkongprojekt med en ordentlig städning där du lyfter upp alla eventuella träplattor och saker och skrubbar golvet rent med en rotborste och såpa. Det kan vara så att du har mögel på golvet och då kan du köpa ett rengöringsmedel avsett för mögel och skura av med. Se till att du följer instruktionerna på medföljande förpackning noggrant.

Balkongracke med gronska

2. Balkongräcket

Se till att ditt balkongräcke är rent och snyggt. Bor du i en hyresrätt eller av någon annan anledning inte kan måla om balkongräcket (vid behov) kommer du långt genom att hänga upp ett snyggt tyg på insidan av balkongen.

Blommor pa betonggolv

3. Växter

Ställ ut växter som klarar av att stå ute i det svenska klimatet. Väljer du växter som är temperaturkänsliga så får du inte glömma att ta in de när sommarsäsongen börjar lida mot sitt slut. För den extra lilla balkongen kan man även välja att plantera sina växter i en balkonglåda som man då antingen kan ha hängande på balkongräcket på insidan av balkongen eller på utsidan, beroende på hur mycket plats du har.

Litet bolkongbord med murgrona

4. Välj mindre möbler

Har man en liten balkong är det en fördel att välja de mindre, mer nätta möblerna att placera ut på balkongen. Försök att stå emot den där stora utesoffan i fuskrotting, även om den precis skulle få plats. Din balkongyta kommer att uppfattas som större och blir mer praktisk genom att du väljer den mindre café-gruppen till balkongen. Du kan då mycket enklare stuva undan dina utemöbler vid behov.

Smart balkongbord

5. Ett smart balkongbord

Köp ett smart balkongbord som kan hängas över räcket på din balkong för att spara plats samtidigt som det ger dig mer benutrymme under bordet. Varenda kvadratcentimeter ska du försöka ta tillvara på om du har en liten balkong!

Park 0630 RSH2

6. Trall eller balkongmatta

För att göra balkongen extra mysig och komma ifrån det kalla betonggolvet rekommenderar vi att du gör något med ditt balkonggolv. Lägg en snygg trall i form av golvplattor eller rulla ut en balkongmatta för att skapa den där lyxiga och ombonade känslan ute på balkongen.

Bank med forvaring

7. Låt dina sittmöbler rymma förvaring

En nyckel inom compact living är att låta sina möbler minst ha två olika funktioner. En snygg trälåda som du förvarar dina sittdynor i, kan även fungera som en sittbänk eller så låter du en pall tjänstgöra dels som stol, men även som ett blombord där du kan ställa dina krukor.

Balkong med ljussling inzoomad

8. Häng upp en ljusslinga

Ljusdekorationer behöver inte enbart vara förknippade med jultider och ett snöigt vinterlandskap. Att hänga upp en ljusslinga runt balkongräcket kan man göra vilken årstid som helst och det skapar en väldigt mysig atmosfär på din lilla uteplats.

Randiga kuddar mot vagg

9. Använd golvet

Vårt sista tips för att du ska få ut det mesta av balkonglivet 2020 är att du också använder dig av golvet. Om du håller balkonggolvet rent och fräscht känns det mycket trevligare att vara där. Rulla ut liggdynor som är enkla att stuva undan när de inte används och köpa några stora härliga kuddar att bulla upp mot väggen när du sitter och lapar sol, det är både mysigt och praktiskt.

Stuvbitar från våra mattor

allt 80% rabatt

När vi kapar mattor får vi massor med små bitar över.
Dessa säljer vi ut till rabatt. Passa på att fynda!

Till stuvbitarna

Snabba leveranser

Alltid snabb leverans
Oftast inom ett par vardagar

Prismatchning

Vi matchar priset om
du hittar produkten billigare
hos någon annan

Gratis provbitar

Många mattor är
svåra att se på skärmen
Alltid gratis provbitar

Räntefri delbetalning

Välj att delbetala ditt köp
Räntefritt under 12 mån
Delbetala upp till 36 mån