Först förstår vi att det inte är lätt att se på skärmen hur en matta ser ut!

Därför erbjuder vi Gratis provbitar på nästan alla våra mattor.

Gå in på produkten och klicka Beställ varuprov. Direkt till din brevlåda inom 1-2 dagar.

Sen erbjuder vi också rikstäckande mattläggning till fast pris!

Låt ett proffs installera er nya matta - dessutom till ett fast pris.

Vi erbjuder mattläggning i hela Sverige genom vårt samarbete med Hemfixarna.

Läs mer på vår sida om mattläggning

12 idéer för att förnya ditt hem under 2020

I den här artikeln listar vi våra 12 bästa tips för att förnya ditt hem under 2020.

Grenar pa soffbord

FOTO: Alena Ozerova

Är du trött på hur det ser ut där hemma? Du kanske känner att det har blivit dags för en välbehövlig uppgradering av din inredning. Att göra om i sitt hem kan både vara kostsamt och tidskrävande och det är inte alltid som man har den tid eller de pengar som krävs för en ordentlig renovering. Men det finns även många mindre förändringar som du själv kan göra för att ge din heminredning ett ordentligt lyft. I den här artikeln listar vi våra 12 bästa tips för att förnya ditt hem under 2020.

Hållbarhet i olika former är en dominerande inredningstrend just nu. Att dekorera sitt hem med secondhand-varor eller med naturmaterial är bara några exempel från den hållbara trenden som vi gillar och som du får några riktigt snygga exempel på längre ner i artikeln.

Vaxter i rottingkrukor

FOTO: New Africa

1. Skaffa nya växter, massor av grönt!

Man blir glad av att ha växter runt omkring sig. Den gröna färgen sägs både kunna skänka oss lugn och en inre harmoni då vi påminns om den vackra naturen. Vill man inte köpa nya växter hos blomsterhandlaren finns det flera community:n där man kan byta sticklingar med varandra och på så sätt få många nya plantor till sitt hem.

Tyger i olika farger

FOTO: serikbaib

2. Byt ut det gamla tyget på köksstolarna

Leta rätt på något vackert tyg i en färg som du gillar för att sedan klä om dina gamla stolars sittdynor. Vill man experimentera med lite udda tyger så rekommenderar vi att du går till närmaste secondhandbutik och letar igenom deras utbud av tygbitar. Det här är ett enkelt projekt som inte heller tar särskilt lång tid att genomföra. Du behöver inte heller ta bort det gamla tyget på stolsdynorna utan kan häfta fast det nya ovanpå.

Lampa i tagvirke

FOTO: Johan Strömqvist

3. Gör en vardagsrumslampa av tågvirke

Detta tips är för dig som gillar att pyssla. Det är ett perfekt projekt för att bjuda hem en kompis på en bit mat och lite pyssel eller ta hjälp av en partner när denna vardagsrumslampa byggs ihop.

  1. Börja med att köpa en lämplig armatur från butiken, vi använder oss av en taklampa där tre separata sladdar går till varsin stor glödlampa som vi tycker ger ett varmt och behagligt ljus - perfekt för vardagsrummet.
  2. Därefter har vi införskaffat en konstgjord blomsterkrans från vår lokala blomsterhandel. Vi rekommenderar kransen med de konstgjorda växterna för att man inte bör blanda el och vatten.

  3. Tågvirke. Köp ett snyggt grovt garn, jutetråd eller tågvirke i en dov och naturnära färg (du behöver ganska många meter till din lindning).
  4. Linda varje separat lampsladd hårt med ditt tågvirke så att sladden under inte längre syns.

  5. Avsluta genom att linda fast lampsladden så att blomsterkransen fixeras och hålls på plats.
Bla kokso

FOTO: slavun

4. Måla om köksön i en annorlunda färg

Många köksöar är antingen träfärgade eller helt vita. Att måla om den i någon annan färg kan ge ett härligt lyft i köket. Vi gillar särskilt denna djupblå nyans som skapar ett spännande djup i köket.

Minimalism lampa och sittpuff

FOTO: Oleksandr

5. Minimalism - rensa ut och skänk bort de saker som du inte längre använder

Ska vi vara helt ärliga så har de allra flesta av oss lite för många saker. Under åren samlar man på sig saker som antingen stuvas undan i någon bokhylla, i en låda eller nere i källaren. Vårt tips är att våga börja rensa bland dina saker. Skänk bort eller sälj de saker som du vet att du inte kommer använda mer för att på så sätt ge dem ett nytt liv hos någon annan. Återanvändning sparar också på onödiga resurser som annars skulle gå åt för att tillverka nya produkter.

Gul fatolj med liten matta

FOTO: Oleksandr Moroz

6. Köp en fåtölj på secondhand i någon spännande färg

Som i vi i några avsnitt längre ner tar upp så är det ett smart val att hålla sig till några få accentfärger när man inreder ett rum. Vi rekommenderar att du tar en sväng på dina närmaste loppisar där man med lite tur kan hitta en riktigt snygg gammal fåtölj i någon fräck färg. Vi älskar denna senapsgula fåtölj med knappar.

Gul soffa med ljusgra matta

FOTO: Vadim Andrushchenko

7. Lägg in vackra textilier på golven

En vacker matta kan verkligen göra under upplevelsen du får av ett rum. Vågar man så kan man slå på stort och lägga en heltäckningsmatta i exempelvis vardagsrummet. Men man kan även välja en lite mindre måttbeställd matta som exakt passar in utifrån rummets mått.

Dessa 3 mattor rullar vi ut i vardagsrummet 2020

Kampanj -10%
0789220
100% ull

Ambassador Beige Ullmatta Heltäckningsmatta

1,107 kr/m2
(Ord. pris: 1,230 kr/m2)
Kampanj -10%
0789730
100% ull

Ambassador Grå Ullmatta Heltäckningsmatta

1,107 kr/m2
(Ord. pris: 1,230 kr/m2)
Grenar pa soffbord

FOTO: Alena Ozerova

8. Dekorera med säsongens grönska

Att ta in något som växer utomhus är ett trevligt inredningstips och som blir en härlig variation i din inredning. Beroende på vilken årstid det är, kommer din inredning att förändras. Se bara till att följa de regler som finns för vad som får plockas. En blommande äppelkvist från trädgården eller en kvist med körsbärsblom att lägga ut på soffbordet blir verkligen vackert.

Cementkrukor och suckulenter

FOTO: Jusakas

9. Gjut egna blomkrukor

För den händige som gillar att gjuta så finns det många guider online för hur du går tillväga för att göra dina egna krukor i betong. Den kala industriella känslan går snyggt ihop med de gröna växterna.

Grona och orangea kuddar i morkgra soffa

FOTO: Vadim Andrushchenko

10. Välj ut en eller några accentfärger och håll dig till dessa

Som vi tidigare var inne på så är ett tips att välja ut en eller några stycken accentfärger per rum. På så sätt låter du dina utvalda inredningsdetaljer kontrastera mot övriga färger på ett smakfullt sätt. På bilden ser vi exempelvis hur de vackra orangea- och gröna kuddarna inte försvinner in i mängden av alla andra färger som finns i rummet.

Koksbord i tra

FOTO: Photographee.eu

11. Plocka in trädetaljer i hemmet

Men allt behöver verkligen inte vara färgstarkt! Ibland blir det riktigt snyggt bara genom att låta ett föremåls material lysa igenom och visas upp. Har du redan ett soffbord i massivt trä, olja upp det! Vill du mörka ner en ljus träyta finns det många olika ytbehandlingar i olja med pigment i. Dessa gör exempelvis det annars så ljusa björkträt några nyanser mörkare på ett stilfullt sätt.

Tavla med vaxtmotiv mot gronbla bakgrund

FOTO: FollowTheFlow

12. Häng upp nya tavlor

Fundera igenom om det kanske har blivit dags att byta ut några av dina tavlor som hänger på väggarna där hemma. Ofta sätter man upp en tavla och sen får den hänga på väggen i på tok för många år. Du kan antingen byta ut hela tavlorna eller, om du gillar dina tavelramar, brukar det vara enkelt att bara ändra motiven i dem.

Stuvbitar från våra mattor
allt 80% rabatt

När vi kapar mattor får vi massor med små bitar över.
Dessa säljer vi ut till rabatt. Passa på att fynda!

Till stuvbitarna